Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Sınırların Açılması Bölgede Gerginliği Artırır

Türkiye-Ermenistan sınırlarının açılacağına dair iddia kardeş Azerbaycan siyasetinde büyük gerginliğe sebep oldu.  

06 Nisan 2009
Sınırların Açılması Bölgede Gerginliği Artırır

“Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerde ilerleme var.” diyen dışişleri bakanlığı diplomatlarından Burak Özügergin’e göre Ankara, iki ülke arasındaki yakınlaşmadan hayli memnun. Türkiye’nin Ermenistan’la yakınlaşmasının Azerbaycan’ın Ermenistan ilişkilerine de olumlu etki yapacağını düşünen Özügergin’in aksine Bakü, bunun tersini düşünüyor.

Azerbaycan resmi kaynaklarının konuyla ilgili beyanlarında bu şartlarda Türkiye’nin Ermenistan’la ilgili siyasetini yeniden değerlendirmesi ve sınırların açılması Dağlık Karabağ probleminin çözülmesine yönelik Azerbaycan’la Ermenistan arasında yürütülen görüşmelere olumsuz etki edeceği vurgulandı. Bunun Azerbaycan’ın milli menfaatlerine aykırı sonuçlar doğuracağı da belirtilirken, bu adım hem strateji, hem de taktiki planda vaziyeti kötüleştireceği, aynı zamanda bölgede gerginliği artıracağı ifade edildi.

ANS Press

Çeviri: Zeynebiye.com

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.