Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Yazıcıoğlu′ ndan Hala Haber Alınamıyor

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu′nu, Kahramanaraş′tan Yozgat′a götüren helikopter dağlık arazide düştü. Hazine′den yardım alamadıkları için partililerin aralarında topladıkları parayla kiralanan helikopterin enkazına, kötü hava koşulları nedeniyle 16 saattir ulaşılamıyor.  

26 Mart 2009
Yazıcıoğlu′ ndan Hala Haber Alınamıyor

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu′nu, dün öğleden sonra Kahramanmaraş′tan Yozgat′a götüren helikopter, kötü hava şartları nedeniyle dağlık arazide düştü. Helikopterin düştüğü haberi üzerine havadan ve karadan başlatılan yoğun aramalar başlatıldı. Bölgede fırtına ve kar nedeniyle enkaza ulaşabilmek için zamana karşı nefes kesen arama kurtarma çalışmaları gece geç saatlere kadar sürdü. Çalışmalara gece görüşlü 2′si askeri 3 helikopter, 1 Casa tipi uçakla havadan, 250 asker ile 250 kadar sivilin karadan katıldı. Saat 22.30 sıralarında helikopterdeki cep telefonlarından sinyal alındı. Kurtarma çalışmaları bunu üzerine Göksun İlçesi′ne bağlı Kırcaova Mevkii′ne yönlendirildi.

BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu, dün partisinin Kahramanmaraş′ın Çağlayancerit İlçesi′nde yaptığı mitinge ilk kez helikopter kiralayarak geldi. Bunu da mitingde "Hazineden yardım almadan siyaset yapan tek partiyiz. İlk defa helikopter kiralayarak miting yapıyoruz" sözleriyle ifade etti. Çağlayancerit İlçesi′ndeki mitinge katıldıktan sonra kiralanan TC-HEK kuyruk tescilli Bell 206 L-4 tipi helikopterle, Yozgat′ın Yerköy İlçesi′nde yapılacak mitinge katılmak üzere saat 14.42′de havalandı. Helikopterde Yazıcıoğlu′ndan başka BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, Sivas İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı, Sivas Belediye Meclis üyesi adayı Murat Çetinkaya ve İhlas Haber Ajansı Sivas Bürosu muhabiri İsmail Güneş′in bulunduğu helikopter ile havalandıktan bir süre sonra irtibat kesildi.

Rüzgar ve tipi nedeniyle gece ara verilen havadan arama çalışmalarına 7 helikopterle yeniden başlandı.

Bölgedeki ekiplerin çalışmaları karadan aralıksız sürüyor .

Aramalarda ekipler cep telefonu sinyali alınan Göksun Kurucaova mevkiine odaklanıyor ...

Helikopterin düştüğü bölgede, Jandarma, Sivil Savunma ve köy korucularından oluşan 3 bini aşkın kişiyle arama kurtarma çalışması yapılıyor .

Yoğun kar yağışı nedeniyle gece ara verilen havadan arama çalışmalarına günün ilk ışıklarıyla 7 helikopterle yeniden başlandı.

Bölgedeki arama kurtarma çalışmaları Göksun Kurucaova mevkiinden gelen cep telefonu sinyalleri üzerine ağırlıklı olarak buraya yönlendirildi.

Tipi ve yaklaşık bir metreyi bulan kar, arama kurtarma çalışmalarını güçleştiriyor.

Görgü tanıklarının ifadeleri, arama çalışmalarının yönlendirilmesine yardımcı oluyor.

Pilot ve yolcuların cep telefonu sinyallerinden de, helikopterin koordinatları belirlenmeye çalışılıyor.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Emniyet Genel Müdürü de arama çalışmalarını takip etmek üzere bölgede bulunuyor.

Beşir Atalay, devletin bütün imkanlarının arama kurtarma çalışmalarında seferber edildiğini söyledi.

Göksun ilçesine bağlı Kurucaova köyüne gelen bir grup Büyük Birlik Partili, Yazıcıoğlu′nun da içinde bulunduğu helikopterin bir an evvel bulunması isteğinde bulundu.

Partinin genel merkezinde de, geceden bu yana endişeli bekleyiş sürüyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.