Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İmam Humeyni' nin (r.a) Eşinin Cenaze Töreni

İran İslam Cumhuriyetinin kurucusu rahmetli İmam Humeyni'nin eşi Hatice Sagafi geçirdiği uzun bir hastalık sonunda 93 yaşındaykenm Allah''ın rahmetine kavuştu.  

23 Mart 2009
İmam Humeyni' nin (r.a) Eşinin Cenaze Töreni

Önceki gün hayatını kaybeden İran İslam Devrimi lideri Ayetullah Humeyni'nin eşinin dünkü cenaze merasimi, muhafazakar ve reformcu ileri gelen devlet ve siyaset adamlarının katılımıyla yapıldı.

ISNA haber ajansının verdiği habere göre, dün Tahran Üniversitesi Kampüsü'ndeki cenaze merasimine, İran'ın dini lideri Ali Hamaney, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, eski Cumhurbaşkanı Haşimi Rafsancani, eski Meclis Başkanı Haddad Adil, cumhurbaşkanı adayları Mehdi Kerrubi ve Mir Huseyin Musevi ile çok sayıda devlet adamı, din adamı, siyasetçi katıldı.

İran devletinin zirvesinin buluştuğu merasimde, çoğunluğunu muhafazakarların oluşturduğu devlet erkanı dışında reformcu kanattan cumhurbaşkanlığına adaylığını açıklayan iki isim de katıldı.

Milli Güven Partisi Genel Sekreteri Mehdi Kerrubi, eski Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi ve eski Başbakan Mir Huseyin Musevi Cumhurbaşkanlığına adaylıklarını açıklamışlar, reformcuların tek adayda birleşmeleri konuşulurken Hatemi adaylıktan çekildiğini açıklamıştı. Humeyni'nin eşinin cenaze merasimine katılanlar arasında da Hatemi'nin adına yer verilmedi.

Humeyni'nin 93 yaşında vefat eden eşinin cenaze merasiminde Kuran-ı Kerim okundu, kendisinden, İran İslam Devrimi lideri Humeyni'nin hayatındaki rolünden bahsedildi, ardından cenaze namazına geçildi. Cenaze namazını dini lider Ali Hamaney kıldırdı.

Humeyni'nin eşi Hatice Segefi, kılınan cenaze namazının ardından bir süre omuzlarda taşındıktan sonra, araçla Bihişt-i Zehra mezarlığına götürüldü ve vasiyeti üzerine Humeyni'nin anıtmezarının yakınına gömüldü.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.