Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Türkiye' ye Örnek Nevruz Bayramı !

Türkiye' de örnek Nevruz Bayramı etkinliğinin adresi Halkalı Aşura Meydanı' ydı. 

21 Mart 2009
Türkiye' ye Örnek Nevruz Bayramı !

Türk dünyasının ortak kültür ve geleneği olan bahar bayramı Nevruz kutlaması Halkalı Aşura Meydanı'nda binlerce kişinin katılımıyla kutlandı. CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı etkinlikte, köy derneklerinin kurduğu geleneksel tatların sergilendiği stantlar gezildi, nevruz ateşi yakıldı, baharın müjdeleyicisi olarak demir dövüldü, yumurta tokuşturuldu.

Nevruz Bayramı, Halkalı Aşura Meydanı'nda onbinlerce kişinin katılımıyla kutlandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan  adayları Köy derneklerinin stantlarını dolaştı. Sergilenen yemekleri tattı ve ardından nevruz ateşinden atlayarak demir dövdüler.

İFA Spor Kulübü ve Zeynebiye Sosyal Ve Kültürel Etkinlikler Birimi  organizasyonuyla Halkalı' daki Aşura Meydanı'nda Nevruz Bayramı etkinliği yapıldı. Törene, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Zeynebiye Derneği Başkanı Rüstem Atam, Caferider Başkanı Av. Sinan Kılıç, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, CHP İstanbul Milletvekilleri, AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul  Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Ali Müfit Gürtuna, Emekli Albay Ali Güngör Öngören, ATA DER Genel Başkanı Bayram Aydeniz, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri temsilcilerinin yanı sıra Türkî Cumhuriyetlerin temsilcileri katıldı.

Onbinlerce katılımcının bulunduğu etkinlikte konuşan CAFERİDER Lideri Selahattin Özgündüz, Nevruz Bayramı'nın önemine değinerek, bu tür etkinliklerin toplumdaki birlik ve beraberlik duygusunu geliştirdiğini söyledi. Halkalı'da Aşura Meydanı'nda yapılan Nevruz kutlamasının örnek bir kutlama olduğunun altını çizdi.

Konuşmaların ardından Azerbaycanlı Yönetmen Hilali Mahmudoğlu ve Zeynebiye Gençlik Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Kasım Alcan yönetiminde Nevruz'un önemini anlatan Zeynebiye Gençlik Tiyatrosu'nun oyunu sergilendi. Etkinlik, yapılan çocuklara ve gençlere yönelik gösterilerle devam etti.  Töreni TRT' nin yeni yayın hayatına başlayan TRT Türk Kanalı da canlı olarak ekranlara taşıdı.

Nevruz Programının Fotoğrafları İçin Tıklayınız

Video Görüntüleri İçin Tıklayınız

Zeynebiye.com

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.