Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Aşura Belgeseli Üniversiteler Arası Kısa Film Festivali' nde

Yapımını Konya Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Bölümü öğrencilerinden Hüsniye Turan ve Kemal Mizam?ın üstlendiği belgesel üniversitelerde büyük ilgi görüyor. 

20 Mart 2009
Aşura Belgeseli Üniversiteler Arası Kısa Film Festivali' nde

Yapımını Konya Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Bölümü öğrencilerinden Hüsniye Turan ve Kemal Mizam’ın üstlendiği “Ateşin Düştüğü Yer” isimli belgesel üniversitelerde büyük ilgi görüyor. Şu anda Elazığ Fırat Üniversitesi ve Kayseri Erciyes Üniversitesi’nde gösterilen film daha sonra ülkemizdeki diğer üniversitelere gönderilecek. Üniversitelerde öğretim üyeleri ve üniversite öğrencileri tarafından oylanacak film dereceye girmesi halinde uluslar arası festivallerde gösterilecek. 

13 kasetlik belgeselin etkili görüntülerinin yer aldığı kısa film, 2009 Aşura Matem Merasimi’nin görüntü ve röportajlarından oluşuyor. Yönetmenliğini Hüsniye Turan’ın üstlendiği belgeselin uzun metrajı da yakında hazırlanarak izleyicilerin beğenisine sunulacak. 

Ateşin Düştüğü Yer belgeselinin yaklaşık iki saatlik uzun metrajında Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Zeynebiye Camii İmamı Hamit Turan, Zeynebiye Camii Dernek Başkanı Rüstem Atam, CAFERİDER Genel Sekreteri Kasım Nas, diğer yöneticiler ve halkla yapılan röportajlarında yer aldığı belgeselde Aşura’daki temalar hakkında açıklayıcı bilgiler de yer alacak.

'Ateşin Düştüğü Yer' isimli kısafilmi izlemek için tıklayınız.

Zeynebiye.com

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.