Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Şehitler Yarın Anılıyor

Genelkurmay Başkanlığı 18 Mart Şehitler Günü nedeniyle afişler bastırıp yayınladı. 

17 Mart 2009
Şehitler Yarın Anılıyor

18 Mart Şehitler günü yarın düzenlenecek çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
 
Genelkurmay Başkanlığı 18 Mart Şehitler Günü nedeniyle afişler bastırıp yayınladı.
 
"Şehitlere Minnettarız, Geriye Dönmeyi Asla Düşünmediler, Sırtında Milletin Onuru Zaman Mekan ve Sözlerin Tükendiği Yerde" sloganları taşıyan ve Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde yayınlanan afişlerde Kurtuluş Savaşı ve Atatürk ile ve günümüz TSK'dan fotoğraflara yer verildi.
 
ŞEHİTLER İÇİN MEVLİT
 
Bu arada, 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir duyuru yapan TSK Mehmetçik Vakfı, Ankara Kocatepe, İstanbul Sultan Ahmet ve İzmir Hisarönü Camiilerinde yarın öğle namazını mütakip mevlit okutulacağını bildirdi. "Vatanımızın bütünlüğü ve ulusumuzun güvenliği için canlarını hiçe sayan aziz şehitlerimiz için" okutulacak mevlite tüm şehit aileleri, gaziler ve halkın davetli olduğu da kaydedildi.
 
ŞEHİTLER GÜNÜNÜN KUTLANMASI
 
TBMM Genel Kurulu'nda 18 Mart'ın 'Şehitler Günü', 19 Eylül'ün de 'Gaziler Günü' ilan edilmesine ilişkin yasa tasarısı 27 Haziran 2002 tarihinde kabul edildi.
 
Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü olan 18 Mart'ın Şehitler Günü, Mustafa Kemal Atatürk'e 'Gazilik' unvanının verildiği 19 Eylül'ün de 'Gaziler Günü' olarak ilan edilmesine ilişkin yasaya göre, bu günlerde bütün kamu kurum ve kuruluşlarının öncülüğünde, halk ve sivil kuruluşların da katılımıyla anma törenleri düzenleniyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.