Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

"Amacımız Her Yönüyle Örnek Bir Nevruz Şenliği."

Nevruz organizasyonunun merkezindeki isim Kasım Nas, Nevruz hazırlıkları hakkında Zeynebiye.com' a bilgi verdi. 

17 Mart 2009

Asya toplumlarında, İslam dünyasında, özellikle Türk dünyasında önemli bir yere sahip olan Nevruz Bayramı’na sayılı günler kaldı. Türkiye’de örnek programlara imza atan Caferiler için de Nevruz’un önemi şüphesiz çok büyük. Çünkü Alevi-Caferi inancına göre Nevruz günü Gadir Hum’un, yani İmam Ali’nin tahta çıktığı, İslam halifesi olduğu gün.

Bugün her ne kadar bazı kesimler tarafından sahiplenilmeye, istismar edilmeye çalışılsa da, Türkiyeli Caferiler bugünün asıl mesajını verme gayretiyle Halkalı Aşura Meydanı’nda örnek bir Nevruz şenliği yaşatma arzusundalar. İşte bu arzuların eyleme geçirilmeye çalışıldığı Zeynebiye’de, Nevruz tertip komitesinin başındaki isim Kasım Nas ile çalışmaları konuştuk. Dini yönüyle birlikte milli kültürün de çeşitli öğelerinin barındığı bir gelenek olan Nevruz için yaklaşık bir ay öncesinden başlayan hazırlıklar son aşamaya gelmiş durumda.

Zeynebiye gençliği ve köy dernekleriyle çeşitli toplantılar düzenleyerek bir hayli işlerin üstesinden gelindiğini belirten Kasım Nas, bu seneki Nevruz’un hafta sonuna denk gelmesinin katılımı artıracağını söyledi. Bölge cemaatlerinden ve dışarıdan gelecek konukları ağırlamak için Zeynebiye halkının her zaman özveri gösterdiğini söyleyen Nas, inanıyorum ki sahip olduğumuz güzel geleneklerimizi en iyi biçimde sergileyeceğimiz, ülkemizin milli birliğine katkı yapacak, her yönüyle örnek bir Nevruz şöleni yaşayacağız; en büyük amacımız budur, dedi.

21 Mart Cumartesi günü herkesi Halkalı Aşura Meydanı’na davet eden Nas, bölgelerimizden yoğun taleplerin karşılanması için ulaşım imkanlarını seferber edeceklerini, her yere ulaşım aracı gönderme gayreti içinde olduklarını belirtti.

Yerel seçimlerin bir hafta öncesindeki programa siyasilerin de yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

Zeynebiye.com

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.