Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Amerikan Rüyası Kabusa Dönüşüyor

Amerika'nın derinden yaşadığı kriz ABD'li ailelerinin hayat standardını düşürüp, aileleri tek göz odalara hapsediyor 

07 Mart 2009
Amerikan Rüyası Kabusa Dönüşüyor

Tüm dünyayı saran ekonomik kriz Amerikan Rüyası'na, düzeltilmesi hiç de kolay görünmeyen bir darbe vurdu... Ülkede iyi bir hayat standardı tutturan bir çok orta sınıf aile hemen hemen herşeyini kaybetti...


Bunlardan biri de 3 çocuklu Nance ailesi. Batı Sacramento'da yaşayan Nance ailesi aile reisinin işini kaybetmesinden sonra kiralarını ödeyemeyince evlerinden de atıldı. Steve Nance ve eşi Brittney Nance şimdi çocukları 7 yaşındaki Izabella, 5 yaşındaki Henry ve 2 yaşındaki Lillie ile birlikte bir motel odasında hayat mücadelesi veriyor.

Evlerindeki bütün eşyayı yaşadıkları tek göz odaya yaşamak zorunda kalan çift ev kiralamalarına yetecek parayı bulana kadar bu şekilde yaşamak zorunda. Ama Nance ailesinin motel odasına her ay 1200 dolar ödemek zorunda olduğu düşünülünce bir ev tutabilmeleri için gereken parayı biriktirmeleri de hiç kolay görünmüyor.

Annne Brittney Nance bütün zorluklara rağmen çocuklarının yaşıtları gibi normal bir hayat sürdürmesi için elinden geleni yapıyor. Onlarla alışverişe çıkıyor, ev ödevlerini yapmalarına yardım ediyor. Çocuklar ise henüz içinde bulundukları durumun çok da farkında değiller ve fırsat buldukça tek gözlü motel odasında oyun oynayarak vakit geçiriyorlar.

Hürriyet

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.