Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Kral Abdullah, Şii Göstericileri Serbest Bıraktı

Suudi Kralı, geçen hafta Medine'de çıkan olayların ardından gözaltına alınan Şiiler'in serbest bırakılmasını kararlaştırdı. 

05 Mart 2009
Kral Abdullah, Şii Göstericileri Serbest Bıraktı

Suudi Arabistan Kralı Abdullah, geçen hafta Medine kentinde çıkan olayların ardından gözaltına alınan Şiiler'in serbest bırakılmasına karar verdi.

Suudi Arabistan Resmi Haber Ajansı SPA, Şii toplumunun önde gelenlerinden oluşan bir delegasyonun Kral Abdullah ile görüştüğünü duyuruken, Şii kaynaklar, görüşmede gözaltına alınanların serbest bırakılmasının istendiğini ve Kral Abdullah'ın bu isteği olumlu karşıladığını duyurdu.

Şiilerin ''Rasid.com'' adlı internet sitesinde verilen haberde de toplumun huzurunu bozmakla suçlanan 18 Şii'nin serbest bırakılacağı bildirildi.

Şiiler, Suudi polisinin Şii mezarlığına ziyarette bulunan Şiiler'i taciz ettiği ve bunun üzerine polisle Şiiler arasında çatışma çıktığını ileri sürmüştü.

Lübnan'ın en etkili Şii din adamı olan Büyük Ayetullah Muhammed Hüseyin Fadlallah, Suudi polislerin cezalandırılmasını istemiş, olayların, mezheplerarası gerginliklere yol açabileceği uyarısında bulunmuştu. Suudi yetkililer ise olaydan Şiiler'i sorumlu tutmuşlardı.

Dünyabülteni

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.