Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Ayetullah Şirazi' den İKÖ' ye 'Kutsal Topraklar' çağrısı

İhsanoğlu'na mektup yazan Ayetullah Şirazi, Hicaz'ın İKÖ'nün kontrolünde olmasını istedi. 

04 Mart 2009
Ayetullah Şirazi' den İKÖ' ye 'Kutsal Topraklar' çağrısı

Mehr Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre büyük taklid merciilerden Ayetullah Mekarim Şirazi, Ekmeleddin İhsanoğlu'na yazdığı mektupta hac esnasında, hacca ve kutsal topraklara yakışmayacak şekilde muameleler olduğunu ifade ederek İslam Konferansı Örgütü'nün madahale etmesini istedi.

Ayetullah Mekarim Şirazi, haccın farklı mezhep ve meşreplerdeki bütün müslümanların buluşma yeri olduğunu, ancak son yıllarda özellikle Suudi Arabistan yetkililerince şiilere yönelik kötü muamaleler yapıldığını, yada bunlara göz yumulduğunu belirtti.

Suudi Arabistan'ın kutsal topraklarda Hacc ibadeti yapan müslümanlar arasında tarafsız davranmadığını da iddia eden Mekarim Şirazi, Suudi Arabistan'daki Şiilerin de aynı muameleden şikayetçi ve İKÖ'nün müdahalesi taraftarı olduğunu ifade etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.