Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Hizbullah: İsrail İle Savaş Olasılığına Hazırız

İsrail'e karşı savaşa hazır olduğunu duyuran Hizbullah, İmad Muğniye'nin intikamının alınmasının hakkı olduğunu açıkladı.  

28 Şubat 2009
Hizbullah: İsrail İle Savaş Olasılığına Hazırız

Lübnanlı Hizbullah hareketinin iki numaralı ismi Şeyh Naim Kasım, İsrail ile savaş olasılığına hazır olduklarını açıkladı.

Fransız LE Figaro gazetesine mülakat veren Şeyh Naim Kasım, Hizbullah ile yeni bir savaşa tutuşmanın İsrail'in çıkarına olmadığını, çünkü son Gazze saldırılarının İsrail ordusunun (Hizbullah ile) 2006'daki savaştan ders almadığını gösterdiğini belirttiği konuşmasında, yine de savaş olasılığına hazır olduklarını söyledi.

Lübnan'ın güneyinden 21 Şubat'ta İsrail'e atılan roketlerle bir ilgilerinin olmadığını belirten Şeyh Naim Kasım, Suriye'nin başkenti Şam'da 2008 yılında şehid edilen  İmad Mugniye'nin intikamının alınacağını da kaydetti ve ''Bu bizim hakkımız'' dedi.

Siyonist İsrail istihbarat servisi Mossad'ı Mugniye cinayetinden sorumlu tuttuklarını yineleyen Şeyh Naim Kasım, İsrail'in düşmanlık göstermek için bir bahaneye ihtiyacı olmadığını ve siyaseten savaşı çıkarına görmesi halinde kendilerinin böyle bir olasılığa hazır olduklarını ifade etti.

Şeyh Naim Kasım, ABD'nin İran'ı uzaklaştırmak için Suriye ile bağ kurma stratejisine de değindi ve bu sayede Hamas ve Hizbullah'a Suriye'nin desteğini zayıflatmanın bir ''hayal'' olduğunu bildirdi.

''ABD, İran'ı uzaklaştırmak ve Hamas ile Hizbullah'a desteğini zayıflatmak için açık açık Suriye ile bağ kurmak istiyor. Bunların hayal olduğunu düşünüyorum'' diyen Şeyh Naim Kasım, Suudi Arabistan ile Suriye'nin yakınlaştığına işaret etti ve Suriye ile İsrail'in müzakerelerinden bir başarı elde edilmesi konusunda çok karamsar olduğunu kaydetti.

Şeyh Naim Kasım, ABD'nin Barack Obama başkanlığındaki yeni yönetiminin İran ile diyalog istemesi konusunda da çok umutlu olmadığını söyledi ve yeni yönetimin İran'daki seçimlerin sonuçlarını bekleyeceğini düşündüğünü belirtti.

Kaynak: Ajanslar

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.