Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

ŞY Uçağı Hollanda' da Düştü

Türk Hava Yollarına ait bir uçak, Hollanda'nın Amsterdam kentinde Schiphol havaalanına inerken yere çakıldı. 

25 Şubat 2009
ŞY Uçağı Hollanda' da Düştü

 

İstanbul'dan saat 08.22'de havalanan Türk Hava Yolları'nın 1951 sefer sayılı uçağı, Hollanda'nın Amsterdam kentinde Schiphol havaalanına inişte yere çakıldı. Uçağın kaptan pilotunun Hasan Tahsin Arısan olduğu belirtilirken, uçakta 127 yolcu ve 7 mürettebat bulunduğu ifade edildi. Hollanda resmi televizyonu 5 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

 

Yardım ekiplerinin olay yerine gittiği kaydediliyor. Ankara’da Ulaştırma Bakanlığı'nın da olay sonrası alarma geçtiği gelen bilgiler arasında. Ulaştırma Bakanlığı’na gelen ilk bilgilere göre üç parçaya bölünen uçakta şu an itibariyle ölen olduğu belirlenemedi ancak çok sayıda yaralı bulunuyor.

YOLCULARIN TAMAMI TAHLİYE EDİLDİ

Boeing 737-800 tipi ''Tekirdağ'' adlı uçakta bulunan yolcuların tahliyesinin tamamlandığı belirtildi. ŞY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, şu ana kadar kendilerine ölüm olayı bildirilmediğini, uçakta biri bebek 127 yolcu ve 7 mürettebat olduğunu bildirdi. Karlıtekin, çoğunluğu uçağın arka bölümünde olmak üzere 20 civarında yaralı bulunduğunu söyledi.

KOTİL: KAPTAN CAN KAYBINI ÖNLEDİ

ŞY Genel Müdürü Temel Kotil, "Kaptanımız Hasan Tahsin Beydi. 1975 Hava Harp Okulu mezunu bir kaptanımızdı ve can kaybı olmamasında muhakkak büyük rolü var. Kesin gelen bilgiler bu kadar. Yaralı yakınları için buradan gitmeleri durumda uçak hazırlığımızı var. Yolcular için gereken yapılıyor, oradan buraya gelmek isteyenler de için ilave uçak var" dedi

YOLCU YAKINLARINA İLAVE SEFER

ŞY Genel Müdürü Temel Kotil, yolcu yakınları için Amsterdam'a bir uçak hazırlandığını, Amsterdam'dan Türkiye'ye gelecek yolcular için de ilave bir sefer düzenlemeyi planladıklarını bildirdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.