Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

''Şiilere Karşı Saygısız Davranışlarda Bulunanları Ve Sessiz Kalan Yetkilileri Şiddetle Kınıyoruz''

S. Arabistan?ın tanınmış Şii alimlerden Şeyh El-saffar, ?Maruf?a Emir ve Münkerden Sakındırma? diye bilinen heyetin Şii hanımlara karşı saygısız davranışlarda bulunmalarını şiddetle kınadı. 

25 Şubat 2009
''Şiilere Karşı Saygısız Davranışlarda Bulunanları Ve Sessiz Kalan Yetkilileri Şiddetle Kınıyoruz''

Şeyh Hasan El-Saffar, “El-Alem” haber merkezi muhabiriyle sohbetinde Medine-i Münevvere’de, “Maruf’a Emir ve Münkerden Sakındırma” heyetinin Şii ziyaretçilere karşı hakaret edici girişimlerde bulunmalarını, diğer taraftan Suudi hükümetinin bu hadise karşısında sessiz ve seyirci kalmasını şiddetle eleştirdi. 

Şeyh Saffar daha sonra Suudi Kralına seslenerek, sonuncusu “El-Kutayf” ve “İhsa” eyaletlerinde Şii hanımlara karşı gösterilen aşağılayıcı hareketler olan böylesi çirkin ve yakışıksız davranışlara karşı gerekli girişimlerde bulunmasını istedi. 

“El-Bakii” mezarlığında oturma eylemi düzenledikleri için gözaltına alınan ve yoğun sorgulamalara tabi tutulanların serbest bırakılmasını da isteyen Şeyh Hasan El-Saffar ayrıca, Resul-i Ekrem’in(sav) misafirleri, Uhud savaşı şehidlerinin kabirleri ve Bakii’nin ziyaretçilerinin Marufa Emir ve Münkerden Sakındırma heyeti tarafından hakarete uğramaları, gözaltına alınmaları ve sorgulanmalarından duyduğu derin kaygılarını dile getirdi ve böylesi tavırların İslami ahlak, insan hakları ve aynı zamanda Suudi Kralının milli-İslami diyaloglar ve dinlerarası diyalog zirvelerinde sergilediği tavırlarına aykırı düştüğünü hatırlattı.

FHA

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.