Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İsrail Kudüs' te Yeni Yıkımlar Planlıyor

İsrail, Filistinlilere ait 88 evi daha yıkma kararı alarak, Kudüs'ün İslam karakterini silikleştirmeye çalışıyor. 

24 Şubat 2009
İsrail Kudüs' te Yeni Yıkımlar Planlıyor

İsrail, Kudüs'ün Bustan mahallesinde, Yahudi yerleşimciler için park inşa etmek amacıyla 88 Filistin evinin yıkılması ve 1500 Filistinlinin de bölgeden uzaklaştırılması kararı aldı. Karar, Filistinlilerin sert tepkisine yol açarken, İKÖ de İsrail'i kınadı.

İKÖ Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Mescid-i Aksa duvarlarına bitişik yeni planını şiddetle kınadı. İsrail hükümetini Kudüs'ün mimari ve demografik yapısını değiştirmeye çalışmakla suçlayan Ekmeleddin İhsanoğlu, şehrin Arap-İslami kimliğinin silinerek Yahudi karakteri verilmeye çalışıldığını söyledi. 

Planın Kudüs şehrinin geleceği için ciddi bir tehdit olduğunu vurgulayan İhsanoğlu, bunun arzu edilmeyen sonuçlara yol açabileceğini belirtti. 

Silvan bölgesini savunma komitesi üyesi Fahri Ebu Diab ise yıkım kararlarının evlerin gerekli izinler alınmadan inşa edildikleri iddiasıyla verildiğine dikkat çekerek, İsrail'in gerçek niyetin etnik temizlik olduğunu kaydetti. 

Yıkım kararının Kudüs'ten Arap nüfusu çıkarma planının bir parçası olduğunu belirten Ebu Diab, "Sokaklarda olacağız. Kadınlarımız ve çocuklarımız evsiz kalacak. Yıkımlar bütün jenerasyonu etkileyecek ve sakinlerin İsrail hükümetine yönelik nefretini artıracak" diye konuştu.

Ebu Diab, pazar günü Kudüs belediyesi görevlilerinin İsrail sınır polisi ile birlikte pazar günü evleri gezdiklerini, ölçümler yaptıklarını ve fotoğraflar çekerek planlar çizdiklerini ve bölge sakinleri arasında paniğe yol açtıklarını da bildirdi. 

Bu arada, görev süresi Ocakta dolan Filistin yönetimi başkanı Mahmud Abbas'ın danışmanlarından Yaser Abed Rabbo, ABD Başkanı Barack Obama'dan İsrail hükümetinin yıkım ve zorla tahliye durdurmak amacıyla müdahale etmesini isteyerek "Bu projeyi durdurmak için Başkan Barack Obama'ya kişisel olarak müdahale etmesi çağrısında bulunuyoruz. Bu tehlikeli projenin durdurulması için Arap ve uluslararası toplum harekete geçsin" çağrısında bulundu. 

Kaynak: Worldbulletin

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.