Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İsrail Ordu Sözcüsü Ron Edelheit' e İsabetli Ayakkabı Protestosu

Hollanda' nın başkenti Amsterdam' da dün akşam bir otelde düzenlenen toplantıya katılan İsrail ordu sözcüsü Ron Edelheit'e ayakkabı fırlatıldığı ve ayakkabının sözcüye isabet ettiği bildirildi 

24 Şubat 2009
İsrail Ordu Sözcüsü Ron Edelheit' e İsabetli Ayakkabı Protestosu

Ülkenin başkenti Amsterdam'da düzenlenen bir toplantıya
katılan İsrail ordu sözcüsü Ron Edelheit'e ayakkabı atıldı.


Ayakkabıların Edelheit'e isabet ettiği ve İsrailli yetkilinin başından yaralandığı bildirildi.

Hollanda'da yayımlanan De Telegraaf ve Volkskrant gazetelerinin haberlerine göre İsrail Enformasyon ve Dokümantasyon Merkezi'nin
organize ettiği toplantıda 20'li yaşlardaki ikisi erkek, biri kadın üç eylemci ordu sözcüsü Edelheit'e ayakkabılarını attı.Hollanda polisi de olayla ilgili haberleri doğruladı.Söz konusu şahısların olaydan hemen sonra gözaltına  alındığı ve sorgulandığı açıklandı. Ayakkabı atan dinleyicilerin kimlikleri hakkında bilgi verilmezken, toplantıya katılmak için önceden kayıt yaptırdıkları belirtildi. Toplantı sırasında programın gerçekleştirildiği otel önünde bir araya gelen yaklaşık 50 kişilik bir grubun da İsrail aleyhine gösteri yaptığı kaydedildi.

Bush'a karşı yapılan ilk ayakkabı eyleminden sonra benzer bir protesto yöntemi İsrail'in İsveç büyükelçisi Benny Dagan'a karşı konferans vermek için gittiği Stockholm Üniversitesi'ndeki öğrenciler tarafından uygulanmıştı. Çin Başbakanı Ven Jiabao da İngiltere'ye yaptığı ziyaret sırasında gittiği Cambridge Üniversitesi'nde ayakkabı eylemine maruz kalmıştı.

Zaman

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.