Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

'İsrail Kısa Bir Süre Gazze'ye Girdi' İddiası

İsrail ordusunun dün gece Gazze Şeridi'ne girdiği, yaşanan kısa süreli çatışmanın ardından da geri çekildiği iddia edildi. 

19 Şubat 2009
'İsrail Kısa Bir Süre Gazze'ye Girdi' İddiası

Bölgeye zırhlı araçlar ve bir helipkopter eşliğinde giren birlikler, kendilerine roket atılması üzerine karşılık verdi. Çıkan çatışmada ölen ya da yaralanan olmadığı, kısa bir süre sonra da israil birliklerinin bölgeyi terk ettiği belirtildi.

İsrail ordusu sözcüsü ise bu konuda bilgisi olmadığını söyledi.

Öte yandan İsrail Güvenlik Kabinesi de dün Gazze'de ateşkes gündemiyle toplandı. Toplantıdan, "Hamas'ın elinde bulunan asker Gilad Şalit serbest kalmadıkça sınır kapıları açılmayacak" kararı çıktı.

Kabine kararında, "Şalit serbest kalmadan İsrail'in Mısır'ın öncülüğünde hazırlanan ateşkes planını kabul etmesi mümkün değildir" denildi.

Güvenlik kabinesi toplantısında, Şalit karşılığında serbest kalması muhtemel Filistinli mahkumlar da ele alındı.

Ancak kabinenin olası bir esir değişimi anlaşmasına yeşil ışık yakıp yakmadığı netlik kazanmış değil.

Kabineden çıkan karar, Mısır'ın bölgedeki ateşkes çabalarını da sekteye uğratıyor.

BM Koordinatörü: "Kalıcı ateşkes olmazsa, çatışmalar olacak"

Birleşmiş Milletlerin Ortadoğu Koordinatörü Robert Serry, Gazze'de kalıcı ateşkes sağlanmadığı sürece, bölgede yine çatışmaların çıkabileceği uyarısında bulundu.

BM Güvenlik Konseyine bilgi veren Serry, Hamas ve İsrail tarafından ayrı ayrı ilan ateşkeslerin yerini iki taraflı ilan edilen bir ateşkes sisteminin
almadığını, bu yüzden de Gazze'de yine şiddet ve çatışmaların çıkma ihtimalinin bulunduğunu belirtti.

Serry, kalıcı bir ateşkesin sağlanması için İsrail askeri Gilad Şalit'in ve İsrail tarafındaki Filistinli mahkumların salıverilmesi, Gazze'ye silah getirilmemesi, Filistinli gruplar arasında uzlaşma sağlanması ve Gazze'ye geçişlerin açık olması gerektiğini ifade etti. 

Ajanslar

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.