Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Hocalı Kurbanları Dünya Genelinde Anılacak

Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki Hocalı kentinde Ermeniler tarafından 17 yıl önce 25 Şubat'ta gerçekleştirilen katliamın kurbanları dünyanın birçok ülkesinde anılacak. 

17 Şubat 2009
Hocalı Kurbanları Dünya Genelinde Anılacak

Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki Hocalı kentinde Ermeniler tarafından 17 yıl önce gerçekleştirilen katliamın kurbanları dünyanın birçok ülkesinde anılacak. Anma törenleri, Türk ve Azeri diasporası tarafında ortak düzenlenecek.

Ermenilerin, 25 Şubat 1992 tarihinde Hocalı kentinde yaptığı soykırım kurbanları dünyanın birçok ülkesinde anılacak. Hocalı kurbanları, Özbekistan-Taşkent, Çin-Pekin, Almanya-Berlin, ABD-New York, Fransa-Strasburg Türkiye-İstanbul, İzmir, Ankara, İngiltere-Londra'da yapılan tören ve mitinglerle anılacak. Törenlerde 1915'de kendilerine karşı soykırım yapıldığını iddia eden Ermenilerin Hocalı'da soykırım yaptığı vurgulanacak.

Etkinliklere Azeri - Türk diasporası ve dernek yetkilileri, yurtdışındaki diplomatlar, devlet yetkilileri ve öğrenciler katılacak. Anma törenlerinin Şubat sonuna kadar devam edeceği bildirildi. 

25 Şubat 1992'de Azerbaycan'ın Hocalı şehrine saldıran Ermeniler, 613 kişiyi katletmişti. Aralarından 106'sı kadın, 63'ü çocuk ve 70'i yaşlı olan kurbanlar işkence yapılarak vahşice öldürülmüştü. Olaylar sırasında bin 275 kişi esir alınmış, binden faza kişi sakat kalmıştı. 150 kişi ise hala kayıp.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.