Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Azerbaycan'da Suikast!

Azerbaycan Hava Kuvvetleri Komutanı Rail Rzayev öldürüldü 

11 Şubat 2009
Azerbaycan'da Suikast!

Azerbaycan Hava Kuvvetleri Komutanı Rail Rzayev öldürüldü. Savcılıktan alınan bilgilere göre general Rzayev bu sabah evinin yakınlarında kimliği belirsiz kişiler tarafından silahla vuruldu. İçişleri Bakanlığı’ nın açıklamasına göre ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan general, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Askeri savcılık konuyla ilgili soruşturma başlattı. 

Rzayev’ in morga kaldırılan cesedi üzerinde, uzmanlar çalışıyor. Savunma Bakanlığı Rzayev’in başından vurularak öldürüldüğünü bildirdi. 

Suikast, Savunma Bakanlığı tarihinde en çok ses getiren olay olarak değerlendiriliyor. Azerbaycan’da şu ana kadar hiçbir general öldürülmemişti. 1992’de Hava Kuvvetleri komutanı olan Rzayev 2004’te generalliğe yükselmişti.

General için cenaze merasimi bugün 15.00'da Silahlı Kuvvetler Eğitim Merkezi'nde yapılacak. 1945'te Salyan'da dünyaya gelen Rail Rzayev İkinci Fahri Hıyaban'da (Devlet Mezarlığı) toprağa verilecek.

 

PALHABER

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.