Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İsrail′den Türkiye′ye Yine Kazık!

Erdoğan′ın Davos′daki ′tarihi çıkış′ı Türkiye ile İsrail arasındaki savunma anlaşmalarını yeniden gündeme getirirken, İnsansız Hava Araçları Heron′lar hatalı çıktı.Aylar önce de aynı olay tekrarlanmış ve Heronların hatalı olduğu Türk basınında yazılmıştı 

04 Şubat 2009
İsrail′den Türkiye′ye Yine Kazık!

Geçtiğimiz aylarda Türkiye′ye teslim edilen 3 Heron, Batman′daki testlerde irtifa ve görüntülemelerde kırık not aldı. 

İSRAİL′E 4 MİLYON DOLAR CEZA 
İhlas Haber ajansı′nın haberine göre, İsrail 2008 Mayıs ayında teslim etmesi gereken 10 adet Heron′dan ancak 3′ünü geçen yılın Kasım ayında teslim etti. Batman′da testlerine başlanan Heron′lardan beklenen verim bir türlü alınamadı. En az 30 bin fite çıkması gereken uçakların 24 bin fitte kaldıkları tespit edildi. Ayrıca alınan görüntülerin netliğinde de sorunlar yaşandığı öğrenildi. Milli Savunma Bakanlığı′nın ise teslimatta yaşanan yaklaşık 1 yıllık gecikme nedeniyle İsrail′e 3-4 milyon dolar para cezası keseceği belirtildi. 
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ise Heron′ların teslimatında aksama olmadığını söyledi. Gönül, ′Nisan sonuna kadar teslim edecekler. Ama bir yıl kadar gecikmişti. Tabii o gecikmeyi tekrarlamasınlar arzu ediyoruz′ dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.