Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Gösteriler Etkisini Gösterdi, Mısır Gazze'ye Refah Kapısını Araladı

İslam Dünyası ve Batı'da yapılan sert gösteriler, Mısır'a geri adım attırdı. Mısır Refah kapısında artık eskisi kadar sert değil. 

13 Ocak 2009
Gösteriler Etkisini Gösterdi, Mısır Gazze'ye Refah Kapısını Araladı

İslam Dünyası ve Batı'da yapılan ve Mısır'ın da nasibihi aldığı gösteriler, Mübarek'e geri adım attırdı. Mısır, Refah kapısında artık eskisi kadar sert davranmıyor, yiyeceklerin de geçişine izin veriyor.

İHH'nın Türkiye'den gönderdiği yardımları Gazze'ye aktaran İHH Başkan Yardımcısı Osman Atalay, Mısır'ın Refah kapısında üç günden bu yana nisbi bir rahatlama olduğunu söyledi. Atalay, telefonla yaptığı açıklamada, İslam Dünyası'nın her tarafından yapılan gösteriler sonrasında, Mısır'ın Refah kapısında eskisi kadar acımasız davranmadığını, ilaç ve medikal malzemelerin yanında, Gazze'ye yiyecekleri de genelde aktardığını söyledi. 

İHH görevlisi Osman Atalay, son günlerde ilaç ve medikal malzemenin yanısıra, yiyecek de sokmaya başladıklarını kaydederek, ''Bunda gösterilerin çok büyük bir rolü var, herkes el Cezire seyrediyor ve el Cezire de İslam Dünyası'nda ve Batı'daki tüm gösterileri ekranlara taşıyor. Mısır bu gösterilerin getirdiği manevi baskı sonucu, Refah kapısında nisbi bir iyileştirme başlattı" ifadesini kullandı. 

Osman Atalay, İsrail jetlerinin, Mısır sınırını ihlaline defalarca şahit olduğunu da dile getirerek, "Tampon bölgedeyiz, üzerimizden hep geçiyorlar. Gidip bombalayıp döndüklerini görüyoruz, alev topunu görüyoruz, tünelleri bombalarken, bazen tampon bölgeye kadar ateş geliyor. Dün iki Mısır askeri ve iki Mısırlı çocuk İsrail bombaları yüzünden yaralandı" dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.