Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İsrail Hastaneleri Yaralılarla Doldu

Gazze'de şiddetli çatışmalar devam ediyor. İsrail'in büyük kayıplar verdiği haberleri geliyor. Bir İsrailli komutanın ve onlarca İsrail askerinin öldüğü belirtildi. 

04 Ocak 2009
İsrail Hastaneleri Yaralılarla Doldu

Dün gece Gazze'ye kara harekatı başlatan İsrail ordusunu kayıpları artıyor. Filistinli direnişçilerin saldırılarında onlarca İsrail askerinin öldüğü ve yaralandığı belirtiliyor. İsrail hastanelerinin kayıplar ve yaralılarla dolduğu haberleri geliyor. İsrail televizyonlarına ve basınına moral bozacak haber yapmamaları istendi.

Filistinli yetkililer, İsrail ordusunun Cebaliye bölgesini aşamayacağını açıkladı. Cebaliye bölgesinden İsrail'in birçok kayıp verdiğini belirten direniş liderlerinden Muhammed, işgal güçlerinin Gazzeli kadın ve çocukları vurmaması için etten duvar ördüklerini ifade etti. Muhammed, İsrail'in Lübnan'da yaşadığı mağlubiyetten daha kötüsüne bu kez Gazze'de yaşacağını belirtti.

İsrailli bir komutan öldürüldü

İsrail ordusunun Gazze'nin Cebaliye bölgesinde önemli bir komutanı kayıp verdiği kaydedildi. Saraya el Kudüs tugayları da yaptığı açıklamada, birçok İsrail tankının ve askeri aracının havaya uçurulduğu belirtildi.

Filistinli yetkililer, İsrail'in bu savaşta tarihin en büyük kaybını vereceğini açıkladı. Direniş liderleri, İsrail askerlerine sürprizler hazırladıklarını bildirdi. İsrail'in en büyük kayıplarının Gazze'nin Zeytune mahallesinde verdiği kaydedildi.

Hamas iki İsrail askeri esir aldı

Gazze'de şiddetli çatışmalar devam ediyor. Karadan, denizden ve havadan Gazze'ye üstü teknolojik silahları ile saldıran İsrail ordusu bir grup Filistinli direnişçinin gösterdiği mukavemet karşısında Cebaliye bölgesinden adım atamıyor.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları, iki İsrail askerini daha esir aldıklarını açıkladı. İsrail ordusu ise, iki askerle irtibatın kesildiğini açıkladı. Uluslararası haber ajansları da, iki askerin esir alınmasının 'kesine yakın' bir bilgi olduğunu duyurdu.

'Gazze İsrail'e mezar olacak'

Kara saldırısı başlarken, Hamas liderinden Isma'il Radwan ve Hamas hareketi sözcüsü Fawzi Barhoum, Gazze Şeridi'nde basın toplantısı düzenledi. Radwan, Gazze'nin İsrail askerleri için mezar olacağını dile getirdi, Arap ülkelerine Gazze sınırlarını açma çağrısında bulundu. Hamas'ın silahlı kolu El Kassam Tugayları da, İsrail'in Gazze’ye yönelik kara saldırısı için ağır bedeller ödeyeceğini ifade etti.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ise, El-Manar televizyonuna konuştu, işgalcileri uyardı. Nasrallah, “İsrail büyük kayıplara hazır olmalı!. Kanın kılıcı yendiği yeni zaferlere tanık olacağız” diye konuştu.

FHKC: Her yer Gazze olmalı

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), tüm Filistinlileri, Gazze ruhunu ayağa kaldırma çağrısında bulundu.

FHKC Politbüro üyesi Abu Ahmad Fuad, kara saldırısı başladığı sırada bir televizyon kanalına verdiği röportajda, “Gazze'de şu anda fraksiyonlara bölünmüş önderlik birleşmeli ve yönetimlerini güçlendirmeli ki, askeri kanatların gerçek başarılar elde etmesi ve İsrail'e kara harekâtında maksimum kayıplar verdirebilmek mümkün olsun” dedi.

Tahrawi: Gazze bütün Filistinliler direniyor

Filistinli gazetesi Hasan Tahrawi, Gazze'deki bütün Filistinlilerin ellerinde silah olarak kullanabildikleri ne varsa, onunla İsrail askerlerine karşı direndiğini belirterek,"Özellikle Gazze'nin kuzeyinde çatışmalar yaşanıyor. Dün akşam bu yana İsrail, 100 metreden fazla ilerleyemedi" dedi.

İstanbul’da bir radyoya konuşan Filistinli gazeteci Hasan Tahrawi, İsrail'in dün gece başlattığı Gazze işgaline ilişkin olarak, bölgede çatışmaların yoğun bir biçimde devam ettiğini söyledi. Tahrawi "Gazze'nin kuzeyinde bulunan Beyt Hanun, Beyt Lahiya, Cebaliyye bölgelerinde şiddetli çatışmalar devam ediyor" dedi.

'İsrail önemli bir ilerleme sağlayamadı'

İsrail'in dün akşamdan bu yana bölgede önemli bir ilerleme sağlayamadığına dikkat çeken Filistinli gazeteci, şunları söyledi: "Bütün Filistinliler ellerinde silah olarak kullanılabilecek ne varsa, onunla İsrail askerlerine karşı savaşıyorlar. Çünkü Filistinliler, şunu çok iyi biliyor ki; 'İsrail, Filistinlilerin içindeki direnişi öldürmek istiyor.'"

'Dünya basını gelişmeleri eksik aktarıyor'

Dünya basınının bölgedeki gelişmeleri eksik aktardığını söyleyen Hasan Tahrawi, "Basın İsrail-Hamas basını savaşı, diye yazıyor. Orada bütün Filistin örgütleri, İsrail'e karşı savaşıyor. Sorun İsrail-Hamas savaşı değil" dedi.

Filistinli gazeteci Hasan Tahrawi, şunları söyledi: "El Fetih, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, Filistin Demokratik Cephesi ve Hamas, hepsi yan yana savaşıyor. Çünkü bütün Filistinliler biliyor ki, bu savaş yalnızca Hamas’a karşı değil. İsrail, Filistin direnişini bitirmek istiyor. İsrail, Gazze’yi bombaladığı zaman kurşunları, ‘sen Hamas’lı mısın, El Fetih’li misin diye sormuyor ki! İsrail, bütün Filistinlileri katlediyor. Gazze’de yaşayan herkes ölümle karşı karşıya... Bu nedenle savaşmaktan başka şansları yok.”

İsrail ambulansı da hedef aldı

İsrail'in saldırılarında kaç Filistinlinin yaşamını yitirdiği henüz bilinmiyor. Gazze'de vurduğu alışveriş merkezinde de en az 5 kişi yaşamını yitirdi, 40 kişi yaralandı.

İsrail, dün geceki ağır bombardımanlar sırasında Gazze kenti ve kuzeyindeki Cebaliye'de yaralılara ulaşmaya çalışan bir ambulansı vurdu. Saldırıda en az 5 doktor yaşamını yitirdi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.