Özgündüz: Saudijska Arabija izvršava naredbe Izraela

U Halkali Zejnebije džamiji poslije džume namaza vodža predstavnik džaferija u Turskoj Selahattin Özgündüz pred džematlijama je održao govor odnosno hutbu te je tom prilikom iznio neke stavke odnosno informacije.

Prijecednik Erdogan je bio u Iranu, te se nadamo će ojačati veza izmedžu Turske i Irana. Tamo je rekao i ispravnu rečenicu gdje neče gledati jesu li ubijani Šijje ili Sunijje, da nije važno ko je, svi su muslimani, oni su brača i Šijje i Sunijje tako da je ista bol i tuga. Bahrejn je napunjen Saudijskom vojskom, džamije su porušili, Kur ane su palili i šta više ne. Saudija je teroriste u Pakistan umješala, te su talibani porušili medrsese i sve što se moglo naći pri ruci. Saudijski komadanti su Sunijjske dijelove pretvorili u velike katastrofe.

U Musulu su sve važne stvari vezane za historiju, rukopisi, djela sva svjedočanstva uništeni popaljeni. Kada se unište važni rukopisi i djela nekog naroda poslije je lahko uništiti i taj narod te njegovo porjeklo. Ovdje traže neke bahane Alevi- Sunijje ali to nije tačno, evo Afrika nije područije Šijja pa su je cijelu rasturili. Sve Islamske rukopise djela, sve su upropastili zapalili i rasturili što znači da je ovo bilo naredženje Izraela. Još je samo Jemen ostao da se unište djela rukopisi i ono što je važno za jednu vjeru i porjeklo naroda, ali oni rade i na tome, sa svih strana napadaju pokušavaju ostvariti svoj cilj. Ostvarenje cilja je na jako loš i svirep način te ubijanje djece i žena.

To je krajne svirepo. Ali svemu ovome podršku daje Saudijska Arabija i s njima oformljena grupa onih koji su protiv osmanlija. Molim Allah da ih razjedini u ovim prljavim radnjama. Rezultati izbora su postali poznati te želim da nam oni donesu sreču i dobo. Molim Allaha da udalji šejtana od nas i one koji se bave šejtanskim igrama.

Diğer Haberler