Özgündüz Jemen Saudijkoj Arabiji može biti samo mezar

U Halkali Zejnebije džamiji poslije džume namaza vodža predstavnik džaferija u Turskoj Selahattin Özgündüz pred džematlijama je održao govor odnosno hutbu te je tom prilikom iznio neke stavke odnosno informacije.

Dragi vjernici evo u zanjih nekoliko dana gdje ste vi i sami svjedoci vidite šta se dešava o čemu je riječ. Tuga i žalost je ovih dana bila mnogo prisutna. Sudija je izgubio život, policija se napada svaki dan. Ja se pitam na šta sve ovo liči odnosno čemu ovo sve vodi. Ako je ovo zove država demokratija i sloboda kako bit o bilo da nema države. Ovo što se dešava nije nim alo dobro i ne bi se smjelo sam na ovome ostaviti.

Kako se približavaju izbori nema šta se ne može vidjeti, mi se nadamo da če poslije izbora biti bolje ali ovdje je očigledno da se vrši samo borba za stolice za fotelje za rahatluk. Kakva je ta ljubav prema tim foteljama?

Šta oni misle?

Vjernik odnosno brat bratu je postao neprijatelje zbog imovinskih razloga, zbog novca se sve prodaje i zbog novca se sve trpi.

Poslije se svi čude šta žele dušmani, pa dušmani baš to žele das se braca muslimani zavade. Vi im pravite usluge.

Dugo oni se žele poigravati sa Iranom, gdje ce akko i kome čuvati mombe? Šta oni misle ko su?

Muslimani ono što zarade od Hadždža oni to daju za Izrael jel to mozete zamisliti daju za Izrael a Izrael finansira teroriste rušenje Islamskih država objekata škola te ubijanje muslimana. U Pakistanu su napravili 15 medresa ali poslije su Talibanski militanti tos ve strušili. Tos ve izgleda kao grij vodu hladi vodu i sve tako u nedogled. Ali hajde pustimo Iran i Saudijsku arabiju vidite Afriku, tamo se ubijaju žene i djeca te se čini se veliki terorizam. Nije sam oto nego se ubijaju djeca i organi im se vade te se daju za Izrail.

Ali vidite Saudijska arabija je u Jemen stavila svoje ljude vojsku, zašto pa tako da bi mogla što lakše i bolje osvojiti Jemen. Toliki narod a najviše djece gine u Jemenu šta oni misle?
Ali kao i iza svakog posla što se tiše prodora muslimana i ubijanje odnosno uništavanje muslimana je Amerika.

Nije važno da li se ubijaju Sunijje ili Šijje sve su to muslimani brača i niko nedužan ne treba da gubi život a ne još i djeca. Ali oni kažu samo da Šijje ne ulaze u njihova područija, šta su im šijje krive?

Eto na njihove tritorije su došli oni koji su im oduzeli sve pobili im djecu i žene, ali oni su opet tvrdoglavi i opet mogu i imaju obraza da kažu da Šijje ne dolaze.

Da Allah sačuva Islam i da muslimane ujedini.

Diğer Haberler