Özgündüz: Je li čekate demokratiju od Saudijskog kralja?

U Halkali Zeynebije džamiji poslije klanjanja džume namaza Turski lider džaferija Selahattin Özgündüz održao je govor o licemjerstvu zapada.


Zapad nam je kao dost, žele da uvedu demokratiju ali oni su ustvari samo lažovi, dvoličnjaci jer jedno pricaju a sasvim nešto drugo rade.

Primjer je Jemen šta su uradili s njega, prevrnuli su cijelu politiku, najjača grupa koja je uzela incijativu u svoje ruke je 55% a preostali su i neke druge grupe koji sačinjavaju 45 % stanovništva.

Incijativa je od večine, ali oni nisu ostalim za branili za ucestvovanje odnosno kandidobavnje. Vlada je osnovana od 551 člana, prijecednik ne želi da bude jedan nego da bude dva ili tri, neka narod glasa pa ono što izađe iz sanduka to je neka i bude. Jel nije ovo demokratija? Šta zapad kaže? Neka se bori Saudija.

Počeli su Ameriku da slušaju, na riječima odnosno u priči pomaže ali ovamo ISILU pomoč šalje, na šta to liči. Zapad kaže da Saudija proizvodi teroriste neka pomaže ć komanduje Jemenu. Ali po njima je bitno šta želi kralja Saudijske Arabije a ne šta želi narod Jemena. Narod glasa im nije ni bitan.

Ali oni za nas ne žele demokratiju, oni žele da mi budemo njihovi robovi. Oni će da budu gospodari a mi njihovi robovi.

Na zadnjim pregovorima bilo je govora o tome da ono što želi Saudijski kralj da tako i treba biti, odnosno ono što on smatra dobrim da se to treba i izabrati.

To zapad komanduje. Oni samo žele da muslimanima belaj dođe. Da Allah sačuva muslimane ovih spletki i da im sačuva iman te da sve teškoče i prepreke uspiju preči.

Oni koji vole Alija kažu da su dušmani. Alii nije dušman.

Oni su sav posao ostavili i brinu se oko Šijja. Kao da svaki problem u Turskoj dolazi zbog Šijja. Ako se u Turskoj 35 godina lije krv kao da su zbog tog Šijje krivi, kao da su oni uzrok svim tim nelagodnim situacijama. Šta da kažem, da Allah ojača vlast i pravdu. Šta su Šijje uradile? Kakav je ovo dušmanski vakat? Pitaju da li si ti Arap? Ne nismo Arapi, jel ti sebe smatraš da si Arap? Mi smo Adžemi.

Oni koji vole Alija i oni koji ga mrze, jasna razlika je između njih. Poslanik s.a.v.s. je rekao onaj ko ne voli Alija nije od nas. Ljubav se rađa od početka. Neka nam Allah ne uzme ljubav prema Aliju iz srca. Na sudnjem danu čemo vidjeti.

Oni koji žele da unesu smutnju među muslimane Šijje-Sunnije, Turke-Kurde, Arape-Adžeme neka ih Allah uništi.

Molim Allaha da cijeli ummet narod prijatelje sačuva od Šejtanskoh šera smutnje i upravljanja na put zablude. Ono što smo jučer rekli izašlo je danas, ono što čemo danas reči sutra če se obistiniti. Allah ništa neče ostaviti bez računa, i svako če da položi račun.

Diğer Haberler