Özgündüz: Šije Su Čiste Baš Kao İ Ovaj Dunjaluk

Vođa džaferija u Turskoj Selahattin Özgündüz u Halkali Zeynebiye džamiji održao je govor džematu poslije džuma namaza.

Jučer na TRT televiyiji emitovan je program koji je govorio, komentarisao  o h Aliju i o šijama. Pa dobro TRT  to je državna televizija pa zašto su pored svih ostalih našli da govore o Šijama i to da govore ono što nije. Srami te li se? Zašto nema Šijskog vođe tamo ili nekog ko če kako treba predstavljati Šije. Samo nas ovim želite poniziti i zakačiti nešto za nas što ne treba sto nismo uradili. Da Allah sačuva nas i našu zemlju od vaših smutnji i pozivanja na loš put.

U našoj državi svi političari govore kako narod želi, kako narod odluči odnosno odabere, ali kada se uradi nepravda muslimanima tad se glas ne čuje niko nikog ne osuđuje. Neka narod digne glas da im nije dobro, zajedno cemo se boriti.

Dobro a Irak, Bahrejn i Sirija kakvi bi trebali biti? Tamo glasovi nisu prolazni ali ovdje jesu. Da li se u Saudijskoj Arabiji prave izbori i da li se postavljaju sanduci? Samo se smjenjuju porodice i niko više.

 U Bahrejnu stari čovijek koji je samo želio pravdu slobodu bio je ubijen, obični radnici su ubijani šta više reči. Ali sve se nastavlja isto bez promjena i pomaka. Niko se sluša prbleme običnih ljudi radnika.

Da li je ovo sad demokratija, zašto se ne smije dizati glas? Šije sve što urade odmah se ispituje i istražuje. Jesu li za sve Šije krive.

Šta ovo znači? Šije su čiste baš kao i dunjalu. Allah im je dao tu čistoću.

Diğer Haberler