Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

1- Cehalet için öğrenen, insanları incitir, eziyet ederler toplantılara katılıp ilmi müzakerelerle bilgelik ve ağırbaşlılık taslar, mütevazi görünür fakat günahtan çekinmez. Allah böylesi kişilerin burnunu sürter, belini kırar.

2- Nüfuzunu artırmak ve kandırmak için ilim edinen, arsız ve yardakçıdır, kendi gibilerine caka satıp üstünlük taslar, kendinden alçak zenginlere karşı tevazu gösterip onların helvasını yemeği gütmekte ve dinini ayakaltına almaktadır. İşte Allah, bunun basiretini kapatır ve âlimlerin arasından onun izini siler.

3- Anlamak, akıl ve amel etmek için ilim peşinde koşan ise sıkkın, üzgün, uykusuz ve çenesi bornozunun yakasında, gece karanlığında planlar yapmak için kalkıp çalışıyorken, aynı zamanda korku içinde dua etmekte ve fakat endişelidir, kendini işine vermiş, zamanının insanlarını tanıyor ve en güvenilir kardeşlerinden yana dahi ürpermektedir. Allah işte bu kişilerin temellerini sağlamlaştırır ve kıyamette ona güven ihsan eder." (1)
İmam Cafer Sadık(aleyhisselam) bu hadisin hemen başında" onları özleri ve özellikleriyle tanıyın" diye bizi her “alim” diye geçinenlerin peşlerine takılmamamız için uyarmaktadır.

Türkiye Caferileri Lideri Sayın Selahattin Özgündüz'ü Necef'te dini tahsil yaparken, Merhum İmam Humeyni ve Necef'in o günkü taklid mercilerinin nezdinde sevgili ve saygın kılan şeyler, tam da İmam Sadiq'in tasnif ettiği 3.cü sınıfta yer alan ilim taleb edenlerin özellikleri idi, bu gün de onu  saygın kılan aynı niteliklerdir.

Âlimlerin kimi büyük düşünür, büyük işler başarır, kimileri de büyük düşünemediği için büyük haset eder, hased ettikçe de imanını kaybeder, dünyada ömrünü hased ateşiyle yanıp tutuşmakla geçirdiği gibi ahirette de cehennem ateşinde yanmaya devam eder.
40  yıldan beri bu ülkeyi Ehl-i Beyt yurduna çeviren Sayın Özgündüz hocamızın, tozunu bile yakalayamayanlar, çareyi ona arkadan çelme takmakta görmüşlerdir. Onun attığı her büyük adımdan sonra hasedlerinden "yandım Allah!" diye feryad ediyor, yeniden kendilerini yerden yere vuruyorlar.

Ülkemizde ve dünyada yaşanan olaylara pek isabetli teşhisler koyan, engin düşünceleriyle insanların ufkunu açan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz hocamızın engin düşüncelerini anlamaktan aciz olan zavallılar, kendi beceriksiz ve kabiliyetsizliklerini ört bas edebilmek için çeşitli kutsalların arkasına sığınarak kin ve nefretlerini onlar üzerinden kusuyorlar.

Lideri’mizin ortaya koyduğu fikirlere karşı alternatif fikirler üretmek, veya en azından onun fikirlerinin yanlışlığını akıl ve mantık kıstaslarıyla ispatlamak yerine, her defasında hemencecik İmam, Rehber, Vilayet-i Fakih, İnkılab vb. şeyleri kalkan ederek bir şey başaracaklarını sanıyorlar.

Eski gençler bilirler hani, eskiden bir jandarma veya bir bekçi, vatandaştan haraç alacaksa, önce bir türlü düğmesini vatandaşın koparmasını sağlar, ardından “Be hey vatan millet haini! Sen devletin düğmesini koparırsan ha?” Diyerek ona psikolojik baskı kurmaya çalışırdı.

Özgündüz’ün önderliğinde kısa adı "CAFERİDER" olan "Caferilik İnancını Tanıtma, Eğitim ve Araştırma Derneği" tarafından organize edilen en son "Evrensel Aşura Matem Merasimi" niteliği bakımından dünyada zirveye oturmuş, örnek matem merasimi olarak ülkemizde kitaplar yazdırıp şiirlere, makalelere, filmlere ve tiyatrolara ser meşk olduğu herkesin malumudur. Ama gel gör ki sözüm ona “alim” diye geçinenler, bu Huseynî birliği bozmak ve Huseyni sancağı yırtmak ve bu Zeynebi Kervanı zayıflatmak için yine mukaddesatın arkasına sığınarak, olmaz tilki kurnazlıkları sergilemektedirler.

Allah’a yemin ederek Hz. Âdem(aleyhisselam)’i kandıran iblis gibi, bunlar da müminleri Allah, Peygamber, İmam, Rehber, Vilayet-i Fakih vb. değerlerle kandırmaya çalışmaktadırlar.

Bunlar, ya henüz Özgündüz’ün kullandığı literatürü bile anlamayacak kadar zavallı, ya da anladıkları halde o kavramları çarpıtacak kadar iman ve hayâ fakiridirler.

Ayrıca bu çevreler, sövmekle eleştirmeği birbirine karıştırıyorlar. Sayın Özgündüz’ün görüşlerini keşke eleştirseler, keşke ondan daha güzel açılar yakalasalar, keşke başka ufuklar açsalar... Ama ne gezer? Bunların en kolay yapabildikleri, sosyal medya üzerinden Sayın Özgündüz’e hakaret, sövüş, iftira, bühtan yağdırarak bu şekilde varlıklarını hissettirmeğe ve birde dünyalık meta elde etmeğe çalışmaktır.

Sayın liderimizin, son olarak Skay360 kanalına konuk edilerek ortaya koymuş olduğu bakış açıları son derece önemli ve akl-i selim sahibi herkesin faydalanacağı görüşlerdir.

Toplumumuzun temiz imanlı insanları, 40 yıldır Özgündüz’ün izinde, onunla birlikte Ehl-i Beyt adına başarıdan başarıya koşuyor. Bundan sonra da bu Huseynî kervan, Allah’ın izni ve Hz. İmam Mehdi’nin teveccühü ile yürümeğe devam edecektir.

--------
(1) Usul-u Kafi, c. 1, s. 46, ilmi ile sömüren ve böbürlenenler bölümü, hadis: 5.  
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.