Ali Ekber BUYRUK

Kerbela Vakıasından Günümüze Irak

07 Haziran 2013 22:08

Yıl 10 Ekim 680 (10 Muharrem 61). Yer Kerbela çölü. Bir tarafta Peygamberin ciğerparesi Hz.Hüseyin (as) Komutasında kadın ve çocukların da bulunduğu küçük bir birlik.

Diğer tarafta Ömer bin Sa’d komutasında sayıları onbinler ile ifade edilen Zalim Yezid’in askerleri. Bir tarafta Allah’ın Arslanı’nın oğlu diğer tarafta bu dünyada ve ahirette gelinebilecek en alçakça noktada bulunan Ömer bin Sa’d.

Bu sahne batıl ın haktan ne kadar korktuğunun bir göstergesi. Günümüzde de bir avuç insanın üzerine tanklarla, toplarla ve binlerce askerle gidilen onca yer vardır. Bahreyn, Yemen, Keşmir, Filistin bu yerlerden sadece bir kaçıdır.

Ben bu yazımda Kerbela vakıasından sonraki Irak a birazcık değineceğim. Hz.Hüseyin ve 72 Yaranının kanı o topraklara döküldükten sonra gelen huzursuzluklardan ve bölgede bir türlü istikrar ve huzurun tesis edilememesinden bahsedeceğim.

Aslında bölgenin vefasızlığı Hz.Ali (as) a yaptıkları haksızlıklarla başlamıştır. Bugün her tarafında bomba patlayan Irak; aslında bu duruma neden geldiğini tarihine bakarak öğrenebilir.

Ehlibeyt’e yapılan vefasızlıklar hep bu coğrafyada olmuştur. Mazlumların ahı ile dolu olan bu coğrafya Emeviler döneminden başlayarak Abbasiler, Moğollar, Safeviler Osmanlı, 1971 yılına kadar İngiltere ve sonrasında Baas partisi, son Irak diktatörü Saddam ve şu anda da Büyük şeytan Amerika eliyle sürekli olarak huzursuzlukların ve istikrarsızlığın başkenti olmuştur.

Hz.Ali (as) ın hükümetinden sonra sürekli olarak etnik ve mezhebi çatışmalar yaşanan Irak’ta günümüzde de aynı çatışmalar alevlendirilmektedir. İnsan sormadan edemiyor; Acaba bugün bu zulümlere uğrayanlar bir dönem Hz.Hüseyin (as) a kılıç çeken onbinlerin çocukları mı?

Yoksa Mazlum ve zalim in aslında ne anlama geldiğinin bütün insanlığa öğretilmek istendiği coğrafya burası mı? Yine de bu coğrafya da Ehlibeyt in hürmetine istikrarlı olan bölgeler de yok değildir. Eminim o bölgelerde yaşayanlar Ehlibeyt sevdalılarıdır. Yüce rabbim mazlumların hepsinin kanlarının hesabının mutlaka sorulacağını açıkça beyan etmiştir: “Allah’ı, zalimlerin yaptığından gafil sanma! O sadece onları (cezalandırmayı) gözlerin dehşetten dışarı fırlayacağı bir güne erteliyor.” (İbrahim, 42)

Bu zulümlerin bir çoğu da Irak ta ıslahat yapıyoruz, istikrarsızlığı düzeltiyoruz diye yapılmaktadır. En son olarak ta Zalim ABD Irak a demokrasi götürüyorum diye bölgeyi yerle bir etti ve milyonlarca insanı katletti.

Rabbim bu zalimleri de şu şekilde anlatıyor: “Onlara, „Yeryüzünde fesat çıkarmayın!“ denildiği zaman, Biz ancak ıslah edicileriz! derler.” (Bakara, 11) Yine de Irak ta bulunan Ehlibeyt türbeleri ve Ali şialarının hürmetine Irak taki istikrarsızlığın bir an once düzelmesini temenni ediyorum. Zuhur edecek Olan Hz Mehdi (as) gelene kadar Irak ta yaşayan bütün Ehlibeyt dostlarının bu zulümlerden uzak kalmasını Cenabı Allah’tan temenni ediyorum. Selam ve Dua ile…

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

Yazarın Diğer Yazıları

Suriye : Örtülen Bazı Gerçekler
07 Haziran 2013 22:08

MAZLUMLAR VE ZALİMLER
07 Haziran 2013 22:08

İran Terörist mi Terör Mağduru mu?
07 Haziran 2013 22:08

Atalarından Miras Kalan Savaş: Filistin-İsrail
07 Haziran 2013 22:08

Suriye, Hizbullah ve Bölgede Yaşanan Oyunlar
07 Haziran 2013 22:08

Bahreyn ve Kerbela
07 Haziran 2013 22:08

Tüm Yazılar