Ali Ekber BUYRUK

MAZLUMLAR VE ZALİMLER

07 Haziran 2013 09:37

Zulüm dünyaya ilk insan adımını attığından beri varolan bir terimdir. Bu terimin ilk yaratıcısı ise Hz.Adem (as) in çocuklarından Kabil in kardeşi Habil e yaptıklarıdır. O günden beri dünyamızda Zalim ve mazlum hep varolmuştur.

Yüce Rabbimiz de Kuran ı kerimde bu konuya defalarca vurgu yapmıştır.

?Ancak iman edip sâlih ameller işleyenler, Allah?ı çok zikredenler ve zulme uğradıklarında kendilerini savunanlar başkadır. Zâlimler, hangi inkılâpla devrileceklerini yakında bileceklerdir.?(Şuarâ, 227)

Bu zulümler tarihin bütün evrelerinde farklı suretlerde kendini göstermiştir. Tarih boyunca insanı derinden yaralayan ve en acıklı olanı ise Kerbela da Hz Hüseyin (as) ve 72 yaranının şehid edilmesi ailelerinin esir alınıp şehir şehir dolaştırılması ile sonuçlanan zulümdür.

Kıyamete kadar İslam dininin payidar kalmasına sebep olan bu zulüm Emeviler tarafından aslında Haşimi soyu ile yani Resulullah (sav) ile bir hesaplaşmadır. Bu dünyada ve öteki dünyada bu zulmün failleri ve onların soyundan gelenler hüsrandadırlar.

Hz.Hüseyin (as) ve onun yaranlarının kanı ile kerbela topraklarını sulayanlar akan o kanda kıyamete kadar bütün soylarının boğulacağını hesaba katmamışlardı. Öteki dünyada ise elim bir azabın kendilerini beklediğinden habersizdiler.

Bu yüzden Hz Muhammed (sav) Hz.Hüseyin (as) ı bir hidayet meşalesine benzetmiştir. Onun kerbela da dökülen pak kanı kıyamet gününe kadar tıpkı yol gösterici bir çoban yıldızı gibi ümmetin yolunu aydınlatmaya devam edecektir.

Günümüzde Hz.Hüseyin (as) yoktur ancak onun yolundan gidenlere aynı zulümler uygulanmaktadır. Irak ta , Afganistan da, Bahreyn de, Keşmir de ve adını sayamadığımız bir çok coğrafyada zalim ve mazlum kelimeleri kendilerine bir çok sahip bulabilmektedirler.

Ülke bazında ise sırasıyla İran, Suriye , Libya ve daha bir sürü isimlerini sayamadığımız mazlumlar günümüzde en çok zulüm görenler konumundadır. Günümüzde ise ABD , İsrail ve İngiltere bu yezitlerin temsilcileridir.

Mazlumun ve zalimin bu kadar bol olduğu günümüzde zalimler yaptıkları zulmü insanlık adına yaptıklarını ve dünyaya barış getirmeye çalıştıklarını iddia ederek mazlumların üzerlerine karabasan gibi çökmeye çalışmaktadırlar.

Mazlumların en tabii yaşamsal haklarını bile gasbetmekten çekinmemekte tıpkı Kerbela da olduğu gibi bütün mallarını ve canlarını kendilerine helal görmektedirler. Ve bunu da insanlık adına yaptıklarını iddia etmektedirler.

Bu zalimlerin gözden kaçırdığı gerçek ise tıpkı Kerbela da olduğu gibi her zaman kanın kılıca galip geldiğidir.

Afganistan da , Irak, ta nasıl kan silaha galip geldi ise şu anda da İran a saldırmaya çalışan bu zalimler için tarih bir kez daha tekerrür edecek ve kan silaha galip gelecektir. Bu Allah ın, Resulunun ve Ehlibeyt in defalarca zikrettikleri bir durumdur.

Zalimlerin zulmü hiçbir zaman yanlarına kâr kalmamaktadır. Tarihte her zalim zulmünün cezasını mutlaka çekmiştir. Ve kıyamet günü e elim bir azapla müjdelenmektedirler.

?Allah?ın, hakkında hiçbir delil indirmediği şeyleri O?na şirk/ortak koşmaları sebebiyle, kâfirlerin kalplerine yakından korku salacağız. Gidecekleri yer de cehennemdir. Zâlimlerin varacağı yer, ne kötüdür!?(Âl-i İmrân, 151)

Zalimlerin zulmünün karşılığında mazlumlar he zaman dik durmuşlardır. Ve kıyamete kadar dik duracaklardır. Hiçbir zulüm karşılıksız kalmaz.

Selam ve dua ile..

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

Yazarın Diğer Yazıları

Suriye : Örtülen Bazı Gerçekler
07 Haziran 2013 09:37

Kerbela Vakıasından Günümüze Irak
07 Haziran 2013 09:37

İran Terörist mi Terör Mağduru mu?
07 Haziran 2013 09:37

Atalarından Miras Kalan Savaş: Filistin-İsrail
07 Haziran 2013 09:37

Suriye, Hizbullah ve Bölgede Yaşanan Oyunlar
07 Haziran 2013 09:37

Bahreyn ve Kerbela
07 Haziran 2013 09:37

Tüm Yazılar