Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Özgündüz: “İmam Mehdi’nin (a.f) varlığını sizlere sunan kim?

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'ün CAFERİDER tarafından düzenlenen İmam Mehdi’nin (a.f) veladeti programın'da yaptıkları konuşma. 

07 Mart 2023
Özgündüz: “İmam Mehdi’nin (a.f) varlığını sizlere sunan kim?

 “Alevi canlarımız benim ibadethanem Cemevi’dir diyorsa molla fetvasına ihtiyacı yoktur. Bu onların en doğal hakkıdır ve teslim edilmelidir. Bu yurdu Türk ve İslam yurdu yapan Alevi İslam anlayışıdır. Osmanlı’dan da önce onlar buradaydılar. Aleviler yerel beylikler olarak Selçuklu’ya da destek oldular. Onlar bu yurdun garibanı ve göçebesi değil, bu yurdu bize ait kılan anlayışın varisleridirler. Bu günde de demokrasimizin bekçileridirler. Aleviler ülkemizin ve İslam’ın güler yüzleridirler, mahkeme yüzü değil. Allah sizleri var etsin “Canlarım”. Son birkaç seneden beridir hadisleri top yekûn reddedip, aydınlık adına Kur’an-ı Kerim’i iyi anlamış insanlar edasıyla İmam Mehdi’nin (a.f) varlığını inkâr etmek adeta moda olmuştur. Kardeşler, O’nun varlığını ve gelecek olduğunu siz kabul etseniz de etmeseniz de sizin onayınıza sunan kim? Siz kimsiniz. O gelecek! Siz neden rahatsız oluyorsunuz. Gelişiyle kıtlığı, açlığı, zorbalığı ve zalimliği yok edecek olmasından mı rahatsızsınız? Yoksa her gün bir sahte Mehdi çıkıyor ama biz bunu kabul etmiyoruz diye mi rahatsızsınız. Çünkü kimliğiyle tanıyoruz biz O’nu. Biz gerçek Mehdi’yi bekliyoruz. Dünyayı kurtaracak olan o önderin Şah-ı Enbiya Muhammed Mustafa'nın soyundan olması mı? Ali Murteza’nın evladı olması mı? Şah-ı Şehidan Hz. Hüseyin’in oğlu olması mıdır sizi rahatsız eden? Özelikle bu kimlikleriyle reddetme gayretindesiniz. Dünyayı kurtarmak Muhammed Mustafa ve onun soyuna yakışır. Biz bundan mutluyuz. Biz bunu O’na yakıştırıyoruz zaten.

Fatiha suresinden başlayarak Kur’an-ı Kerim’de onlarca ayet bize O’nu müjdeliyor. Senin gözün körse ben ne yapayım. Eğer namaz kılıyorsan günde en az on defa “Allah’ım! bizleri nimetlendirdiklerinin yoluna hidayet et!” diyorsun ya, o yoluna hidayet etmek dileğinde bulundukların kimdir? O’nlar nebilerdir. Nebilerin de şahı Muhammed Mustafa’dır. O’nlar sıddıklardır. O’nların da şahı Ali Murteza’dır. O’nlar Şühedadır. Şehitlerin şahı İmam Hüseyin’dir (a.s). Bunlar İmam Mehdi’nin (a.f) babalarıdır. Salihlerin önderi İmam Mehdi’dir (a.f). Bizler muttakilerin imamını bekliyoruz. İsa Ruhullah'ın tabi olacağı o salihlerin İmamı olan İmam Mehdi’yi bekliyoruz. On iki imamın sonuncusu imam Mehdi’dir.  Sultan Abdul Aziz’in ricasıyla  İstanbul’umuzda kalan Nakşibendi tarikatına mensup ve yaklaşık yüz kırk yıl önce vefat eden Süleyman el-Kunduzi'nin "Yenabiu'l-Mevedde" kitabının 77. babında şunu belirtiyor ve bu ibare 12 imamdan başkasına uymuyor. Çünkü sahabilerden olan halifeler on iki değildir. Ben-i Ümeyye hem sayıları ve zalimlikleriyle de uymuyor. İçlerinde de bir adil var. Abbasileri derseniz hem sayıları çok çok fazladır. Hem de peygamber hanedanına zulüm edip, Allah’ın kitabına da muhalefet etmişlerdir. İmam Ali (a.s) ve İmam Mehdi (a.f) devam eden bu on iki imamdan başkasına uymaz diyor. Süleymaniye’de orijinal kitabı durmaktadır. Bütün kitaplardan da sözlerini ispat etmiştir. Çok şükür ümmet bu konuda birleşmiştir. Ama bazı yobazlar bunları görmezden geliyorsa, bir yandan da Emevileri bu ümmete yutturmaya çalışıyorsa, demek ki cahiliye ve zulüm sistemi istiyorlar. Bizler zalimlerden ve cahiliye varislerinden de beriyiz. Bugün hakikaten hepiniz gibi ben de karmaşık duygular içerisindeyim. Âleme doğacak adalet güneşinin veladetinin verdiği mutluluk ve sevinç.

Bir yandan on binlerce vatandaşımız, canımız ve cananımızın enkaz altında can vermiş olmasının ve geride kalanların yaşadığı ızdıraplar. Bir vatanperver, milletsever, dini ve diyaneti tam olan aklı da kâmil olan can Azerbaycan’daki en tanınmış ve kabul görmüş âlim arkadaşımız, sizin de tanıdığınız, bu kürsülerden de size hitap etmiş olan Hacı Şahin Hesenli’yi kaybetmiş olmak tuzu ve biberi oldu yasımızın. Onun için sevincimizle kederimiz birbirine karıştı. Ülkemizin, Türk milletinin ve Azerbaycan’ın başı sağ olsun. İmam Mehdi’nin (a.f) veladetinden dolayı da gözünüz aydın olsun.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.