Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Şah-ı Velayet İmam Ali (a.s) Bağcılar'da Anıldı

İmamet güneşinin ilk yıldızı, müminlerin emiri, Şah-ı Merdan İmam Ali'nin (a.s) mübarek veladetinin yıldönümü, Bağcılar İmam Ali Camii’nde büyük bir coşkuyla kutlandı. 

05 Şubat 2023
Şah-ı Velayet İmam Ali (a.s) Bağcılar'da Anıldı

Törene, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, CABİR Başkanı Ayetullah Seyyid Seccat Karakuş, İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Kültür Ateşesi Hasan Didaban, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ve yüzlerce Ehl-i Beyt dostu katıldı.

Cem Tv Genel Yayın Müdürü Mehti Atam’ın sunduğu program, Bağcılar İmam Ali Camii alimlerinden Ş. Kemal Otay‘ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Program, Caferi Âlimler Birliği Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Bağcılar İmam Ali Camii imamlarından Şirali Bayat’ın selamlama konuşmasıyla devam etti. Bayat konuşmasında; “Tarihçilerin de söylediği gibi Hz. Ali (a.s) tarihte özellikle mümin insanların gönlünde büyük bir taht kurmuştur. O’nun muhabbeti ve sevgisi âdeta insanları bir okyanus gibi kaynatmış ve harekete geçirmiştir..” dedi. 

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir programda yaptığı konuşmada; “ Hz. Ali (a.s) efendimiz hem savaş meydanlarında göstermiş olduğu cesareti hem de peygamberimizin yatağına girerek ölümü göze almasıyla da hepimizin hayatında örnek alması gereken bir şahsiyettir. Bu açıdan rabbim inşallah hepimize Hz. Ali (a.s) efendimiz gibi dosdoğru bir hayat süre bilmeyi nasip eylesin. Ben her zaman Peygamber ve Hz. Ali (a.s) aşkıyla Caferi kardeşlerimizin madden ve manen yanında olduğumu da ifade etmek istiyorum.” dedi. 

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz veladet programında yaptığı konuşmada; “Hendek’te Hz. Ali’nin (a.s) bir darbesi sayesinde bugün burada ‘La ilahe illallah, Muhammed Resulullah’ diyoruz. Bu darbe sayesinde İslam yaşamıştır. Peygamberimiz buyuruyor ki; o darbe, bütün insan ve cinlerin kıyamete kadar ettiği tüm ibadetlerden üstündür. Ayrıca bu coğrafyada Çin Seddi’nden Balkanlar’a kadar, İslam coğrafyasında haçlıya karşı Zülfükar-ı Ali gibi İslam’ın bekçiliğini yapan necip milletimizin arasında bunu tartışan yok. Ali aşkı milletimizin aşkı ve ortak değeridir. Türk milleti karakterini Haydar-ı Kerrar'la özdeşleştirmiştir. Bu necip millet Muaviye kurnazıyla özdeşleşmez. Selam olsun Hz. Ali’ye (a.s) ve sevenlerine. 

Ali Şia’sı olmak bir Şii-Sünni meselesi değildir. Her Müslümanın ulaşılabileceği bir mertebedir. Peygamberimize sordular “Hayru'l-Beriyye rütbesine sahip olan bu müminler kimler” diye. Peygamberimiz de elini Hz. Ali’nin (a.s) omzuna koyarak “Ali ve Şia’sıdır” demiştir. Yani Hz. Ali’nin (a.s) izinden gidenlerdir. Bu bir tayfa veya bölge meselesi değildir. Bu, bütün Müslümanların ulaşması gereken manevi bir makamdır. Hepimiz de bu noktada yarışmalıyız. “ dedi.

Ayrıca veladet programında Hacı Ali Gök şiirleriyle, Ehl-i Beyt Meddahı Uğur Ali Tuncay da ilahileriyle coşkulu anlar yaşattı.

Veladet programı Bağcılar İmam Ali Camii Gençliğinin düzenlediği tiyatro gösterisi, Bağcılar İmam Ali Camii İmamı Seyyid Alirıza Yeşil’in okuduğu dua ve pasta kesiminin ardından son buldu.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.