Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Zeynebiye’de Kur’an-ı Kerim Mitingi

Zeynebiye Hareketi ve Gençlik Merkezi (ZHGM) tarafından İsveç'te aşırı sağcı Stockholm'deki Türkiye Büyükelçiliği önünde Rasmus Paludanı tarafından Kur'an-ı Kerim yakma girişimini kınamak için Zeynebiye'de “Kur’an Başımızın Tacıdır” başlığıyla miting düzenlendi. 

22 Ocak 2023
Zeynebiye’de Kur’an-ı Kerim Mitingi

22 Ocak Pazar günü öğlen namazına müteakip gerçekleşen miting Zeynebiye Camii İmamı Ehed Talan’ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından kısa bir konuşma yapan Talan; “ Tarih boyunca kutsal kitabımız olan Kur'an-ı Kerim’e saldırılar olmuştur. Bunların hiçbirisi muvaffak olamamıştır. Onlar ne kadar da ilahi kelamımızı kendilerince küçük düşürmeye çalışalarsa da Müslümanlar ve inananlar olarak Kur’an-ı Kerim’imize hep sahip çıkacağız. Bizler Kur'an-ı Kerim’imizin hak kitap olduğunu bir kez daha görmüş bulunmaktayız. Çünkü Kur'an-ı Kerim Allah’ın nuru ve fıtratı üzere inmiş bir kitaptır. Kur'an-ı Kerim ilahi bir nur olduğu için hiç kimsenin gücü bunu söndürmeye yetmeyecektir. Bizler kitabımıza görevimizi bu şekliyle yerine getirmeye çalışıyoruz.” dedi.

Mitingde konuşmaların ara ara “Kuran canımız, feda olsun kanımız, Kuran'a uzanan eli keseriz, Allah'ın kitabı, Müslümanın baş tacı” sloganları atıldı.

Talan’ın ardından Zeynebiye Hareketi Gençlik Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Kurban Çinkılıç bir basın açıklaması gerçekleştirdi. 

Okunan basın açıklamasının ardından miting son buldu.

Basın bildirisinin tam metni; “Bu Kur’an, Allah kelâmı olup O’ndan başkası tarafından ortaya konulabilecek bir kitap değildir. O, kendinden önceki ilâhî kitapları doğrulayan, Allah’ın hükümlerini açıklayan, kendisinde hiçbir şüphe bulunmayan ve Âlemlerin Rabbinden gelen bir kitaptır." Yunus suresi 37. Ayeti Kerime

Evrendeki tüm canlılar için en kusursuz inanç olan mukaddes İslam dininin kitabı Kuranı Kerime yapılan bu hain çirkin ve alçakça saldırıyı en şiddetli şekilde kınıyoruz. İslam ümmeti bu saldırı karşısında tek vücut olup Şia’sıyla Sünni’siyle kendisini Kurana siper etmiştir. 

İnsanlıktan adaletten haktan hukuktan nutuk atanlar söz konusu İslam dini ve Müslümanlar olduğu zaman adeta bir canavar bir katil gibi sözlü ve fiziki saldırılarla İslam’ın mukaddeslerine ve İslam beldelerine saldırmaktan da geri durmamıştır. İslam coğrafyasını sözde demokrasi adı altında adeta kan gölüne çevirmiştir. 

Son olarak İsveç'in aşırı sağcı lideri Rasmus Paludan, Stockholm şehrinde bulunan Türk elçiliğinde Kur'an-ı Kerim yakarak 2 milyar İslam dünyasının ayağa kalkmasına sebep olmuştur. Bizlerde tüm Müslümanlar gibi kuranı kerim aşıkları olarak bu saldırıyı ve bu saldırı yapan alçak Rasmus Paludanı en şiddetli şekilde kınıyoruz. 

Bizler İslam Peygamber ve Kuranı Kerim âşıkları olarak kanımızın son damlasına kadar bu saldırıların karşısında olacağımızı Halkalı Zeynebiye’den tüm dünyaya haykırıyoruz... 

ZHGM

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.