Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Özgündüz: “Bu Safsata Sözlerden Vazgeçin”

20 Ocak Cuma günü Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi’nde binlerce kişiye seslenen Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, gündeme ilişkin konulara değindi. 

20 Ocak 2023
Özgündüz: “Bu Safsata Sözlerden Vazgeçin”

Özgündüz Cuma Hutbesi'nde;“Geçtiğimiz gün Hrant Dink’in öldürülmesinin yıldönümüydü. O’nun için kayda değer kalabalığın katılımıyla bir anma merasimi düzenlenmiş. Toprağı bol olsun. Bunu yapanları kınıyoruz. Ülkemde yaşayıp, vatandaşlık bağıyla ülkeme bağlı olmakla beraber ihanet ve hıyanet içinde olmayan gayrimüslim vatandaşlarımızın canı ve malı devletçe ve milletçe bizlere emanettir. Onlara kalkan el, evladımızın da olsa o eli kırarız. Ermeni’ye düşman isek her yenidoğan Ermeni vatandaşına düşmanı değiliz. Bizler Karabağ ve Hocalı’da kanımıza girenlerin ve bunu tasdikleyenlerin düşmanıyız. Barıştan yana olanlarla zaten hiçbir sıkıntımız yok. 

Fakat gerçekleşen anma törenindeki konuşmaların arasında hoşumuza gitmeyen bir sürü cümle sarf edildi. Bir konuşmacı Ermeni travmasından ve Türk’ün paranoyasından bahsetti. Bizler geçmişi unutmaya çalışıyoruz, neticede barış içerisinde yaşayalım. Ama Ermeni diasporaları gece gündür aleyhimizde soykırım iftiralarında bulunuyor. Bu yüzden de bölgedeki Ermenileri sıkıntıya sokmaktadırlar. Çünkü onlar bunu geçim kaynağı olarak kabul ediyorlar. Ermeni ASALA’sı bizim diplomatlarımızı az mı şehit etti? Onların hangisi Hrant Dink‘ten eksik? Hrant Dink’i de kim öldürdüyse eli kırılsın! Bizler bunu da kınıyoruz. Bunu da bilmeliyiz ki, Ermeniler bizim şehitlerimizin üstüne gelip hepimiz Türk’üz demediler. Çocuklarımıza bile Karabağ’da merhamet etmediler. Onlar çocuklarımızın derisini yüzüp, bakalım kaç dakika daha yaşıyacak diye iddiaya giriyorlardı. Biz kimseye iftira etmiyoruz ki, bu sözleri kendileri itiraf ediyorlar. Milyonlarca insanımızı vatanından cela-yi vatan ettiler. Madem Ermenisiniz! Miletimize karşı yapılan cinayetlerin ve şehitlerimizin de hesabını verin. Hrant Dink’in acısını paylaşmanıza bir şey demiyorum. Hepimiz Ermeniyiz dediğiniz hepiniz kimsiniz? Kim adına bunu diyorsunuz? Türklüğünüzden ne kötülük görüp, ne utanç duydunuz ki bu sözleri söylüyorsunuz. Soykırım yapanlara ve teröristlere lanet olsun. Siz de bu safsata sözlerden vazgeçin.” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.