Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Fellahnejad: “Özgündüz Allah’ın Dininin Yardımcısıdır”

İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei’nin Merkez Ofisi Uluslararası Bölüm Temsilcisi Hüccetül İslam Vel Müslimin Dr. Ekber Fellahnejad, Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi’nde kılınan Cuma Namazı’nda cemaati selamladı. Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz ve Zeynebiye’ye yapılan saldırılara değinen Fellahnejad; “Şeyh Selahaddin, Allah’ın dininin yardımcısıdır, Allah O’nu yalnız bırakmaz.” dedi. 

28 Ekim 2022
Fellahnejad: “Özgündüz Allah’ın Dininin Yardımcısıdır”

Fellahnejad; “Allah ibadetlerinizi itaatlerinizi kabul etsin inşallah. Uzun bir süredir siz aziz ve mümin ve mümine gayretli Zeynebiye cemaati ile görüşememiştik. Ancak bugün Allaha şükür ki aziz can kardeşim ve vefalı dostum Hz. Hüccet-ül İslam vel-Müslimin Şeyh Selahaddin vesilesiyle görüşebildik.

Zeynebiye camisinin temeli atıldığında Şeyh Hazretlerinin hizmetlerindeydik, programa katılmıştım. Şimdi bu büyük bina, sizin büyük zahmetiniz ve Şeyh hazretlerinin önderliği ve teşebbüsü ile neticeye vardı. 

Hepiniz biliyorsunuz ki bizle siz, bizle Şeyh Hazretleri can kardeşi ve can dostuyuz . Hiç kimse bizi ayıramaz.  Bu, itikattan ve samimiyetten gelen bir dostluktur. Cahil ve ahmak insanlar kendi zihinlerinden bir şey uydurmuşlar ki bizim aramızda tefrika çıkarsınlar.

Fakat Allah Kur’an da söz vermiştir; Allah için çalışan, Allah için dost olan, cihat eden insanları Allah koruyacak. Korumak sadece silahlı mücadele değildir. “Mümin insanları Allah koruyor.” yani Allah onların kurduğu oyunları aşikar ediyor. 

Başka bir ayette diyor ki “ Her kim Allah’ın dinine yardım ederse Allah ona yardım eder.” Şeyh Selahaddin Allah’ın dininin yardımcısıdır. İmam Hüseyin’in aşkını ve adını bu topraklarda o yükseltti. İmam Hüseyin ve Allah onu yalnız bırakmayacak . Her kim Allah’ın yolunda adım atarsa Allah onu unutmaz.  Allah onun yardımcısıdır. 

Şeyh büyük bir insandır, beni de hürmet ile yad etti. Ben de size söylüyorum ki bu dostluğu bu kardeşliği kimse bozamaz. Biz candan, bir ömür dostuz. Bazı ahmak insanlar boşboğazlık ediyorlar, boş konuşuyorlar, onların amelleri sadece dillerindedir, onlar kendi propagandaları için Allah’ın dinini zayıflatıyorlar. Allah da istiyor ki kendi sözünü yükseltsin ve kamil etsin. Bu oyunlar başarıya ulaşmayacaktır. 

Ben de Şeyh hazretlerine söz veriyorum ki, elimden geldiği kadar ve görevim olarak, o sohbetler ki nifak saçıyor ve fitne yaymaya çalışıyor, karşısını alacağız. 

İran ve Türkiye dost ve kardeş ülkedir, dostturlar ve bu dostluğa kimse zarar veremez. Biz ki Ali Şiasıyız, İmam Hüseyin’in aşkı bizim kalbimizdedir, kimse bizi ayıramaz. Zeynebiye halkı gayretli ve imanlı bir halktır. Zeynebiye ile İran’ın arasını kimse bozamaz. Ben tekrar Şeyh hazretlerinden defalarca teşekkür ediyorum, kendisinin bu yüce gönüllüğüne ki, beni kendi kardeşleri gibi kabul ettiler, biz de onun kardeşiyiz.  
Zeynebiye cemaatine de teşekkür ediyorum ki bu binayı inşa ediyorsunuz. Zeynebiye Camii Şia’nın başının yüceliğidir. Zeynebiye bugün Avrupa ve Türkiye’de hepimizin iftiharıdır.  Bu yolda zahmet çeken, hususi olarak benim dostum, kardeşim Şeyh Hamit Turan Allah O’nun da ruhunu şad etsin, Allah hepsinden razı olsun. 

Bu hadise ki Şiraz da cereyan etti bu bize gösterdi ki düşmanımız da merhamet yoktur. Peygamber evlatlarını ziyaret eden zairleri katlettiler. Allah İslam yolunda şehit edilenlere, özellikle Türkiye ve İran tarihinde vatan yolunda, din uğrunda şehit olanlara rahmet etsin.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.