Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Zeytinburnu’nda Kutlu Doğum Programı

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) ve İmam Cafer-i Sadık (a.s)’ın kutlu doğumları münasebetiyle Zeytinburnu İmam Cafer-i Sadık Camii'nde Kutlu Doğum programı düzenlendi. 

16 Ekim 2022
Zeytinburnu’nda Kutlu Doğum Programı

16 Ekim Pazar günü Zeytinburnu İmam Cafer-i Sadık Camii'nde gerçekleşen Kutlu Doğum programına, başta Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, TİYEMDER Onursal Başkanı Selahattin Yazıcı, CABİR Başkanı Ayetullah Seyyid Seccad Karakuş, Zeynebiye Camii Derneği Başkanı Ali Şahintekin, CAFERİDER Başkanı Hasan Babur, CABİR âlimleri, siyasi parti temsilcileri, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Ehl-i Beyt dostları katıldı.

Sunuculuğunu Taner Kırhan’ın yaptığı Kutlu Doğum programı Ali Cevad Hekimoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kutlu Doğum programında konuşan Zeytinburnu İmam Cafer-i Sadık Camii İmamı Ali Salmanlı; “Bizim düzenlemiş olduğumuz Resulullah ve Ehl-i Beyt’i için yapılan bütün anma programları peygamberlik ücretinin karşılığını ödemek için yapılan programlardır. Biz de bir nebzede olsa bunlarla peygamberlik ücretinin karşılığını ödemeye çalışıyoruz. Allah-u Teâlâ Resulü Ekrem için ‘Rauf’ vasfıyla müminlere ne kadar şefkatli ve merhametli olduğunu beyan buruyor.” dedi.

Salmanlı’nın ardından, programda kısa bir konuşma yapan TİYEMDER Onursal Başkanı Selahattin Yazıcı;”Ümmetin arasındaki hastalıkların en büyük gerekçesi ve sebebi vahdetsizliktir. Bizim vahdeti bir türlü başaramamamızın sebebi ise Allah’ın mutlak kanunlarına tam anlamıyla ittiba etmememizden kaynaklanıyor. Allah-u Teâla bu ümmeti kardeş olarak ilan etmiştir. Bizler tek milletiz. Bizim olmazsa olmazımız vahdettir. Vahdet için her şeyi feda etme zamanıdır“ dedi.

Yazıcı’nın konuşmasının ardından, Kutlu Doğum programında konuşan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz sözlerine, geçtiğimiz gün Bartın'da maden ocağında meydana gelen patlama sonrasında hayatını kaybeden vatandaşlarımız için rahmet, yaraları vatandaşlarımıza da acil şifalar dileyerek başladı.

Özgündüz;“Bizler bugün ümmetin bir numaralı sorunu olan vahdeti masaya yatırmak için buradayız. Bizlerin birinci vazifemiz birlik ve dirliktir. Birlik olabilmek için bir takım galat-ı meşhurlarımızdan vazgeçmemiz lazım. Yobazların ve yalakaların dünyevi hesaplarla içimize sokuşturduğu yanlışlardan vazgeçmeliyiz. İslam’ın tek şartı vardır, o da Kelime-i Şehadettir. Aramızda binlerce ihtilafımız var, gökteki yıldızlar kadar. Ama bizim Kelime-i Şehadet gibi bir güneşimizde var, o doğduğunda bütün yıldızlar kaybolur. Kelime-i Şehadeti diyen herkes kardeştir demenin zamanı gelmiştir. Ama evinizin içerisinde böyle bir gayretiniz yoksa, samimiyetinize inanmam kusura bakmayın. Önce evinin önünü temizleyeceksiniz. Bunu başarabilirsek zaten ayılıp ve uyanacağız. Bizi birbirimize düşürmeye çalışmak şeytani mi, yoksa rahmani faaliyet midir?

Bizler her zaman zalimlerden beriyiz ve onlardan değiliz. Unvanları, mezhepleri, ırkları ve kavimleri ne olursa olsun zalime karşı hep mazlumlardan yanayız. Türk’ün yarısı Şia’dır, yarısı Sünni’dir. Ben Türk’ü, Türk’e kırdırmayacağım. Milletini sevmek ırkçılık değildir. Allah-u Teâlâ, Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.a) ve İmamımız Hz. Ali (a.s) bana milletimi sevmeyi öğretmiştir. İmam Ali (a.s)’nin buyurduğu gibi evinin içinde birliği oluşturmalıyız.

İsrail hilali oluşturularak, Türkiye’yi İslam ve Türk dünyasından koparmaya çalışılıyor. Allah-u Teâlâ bizlere Kur’an-ı Kerim’de buyuruyor ki, sizlere “Yahudi’den, Siyonistlerden dost olmaz.”dedi.

Kutlu Doğum programında, Ehl-i Beyt meddahı Halil Çelik’in okuduğu ilahi ve methiyelere Ehl-i Beyt dostları da eşlik etti.

Zeytinburnu İmam Cafer-i Sadık Camii imamlarından Hüseyin Tunç’un okuduğu Vahdet ve Ferec duasıyla Kutlu Doğum programı son buldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.