Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İFA Spor Sezon Açılışını Gerçekleştirdi

Bu sezon Süper Amatör Küme’de mücadele edecek olan İFA Spor, İFA Spor Tesisleri’nde sezon açılışını gerçekleştirdi. 

25 Eylul 2022
İFA Spor Sezon Açılışını Gerçekleştirdi

İFA Spor Tesisleri’nde gerçekleşen törene Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Caferi Alimler Birliği Başkanı Ayetullah Seyyid Seccat Karakuş, Zeynebiye Derneği Başkanı Ali Şahintekin, CAFERİDER Başkanı Hasan Babur, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ve binlerce İFA Spor’a gönül vermiş sporseverler katıldı.

Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi Proje ve İşletme Müdürü Ali Demirtekin’in sunduğu açılış töreni, Bedir'den Kerbela'ya, Kerbela'dan Çanakkale'ye, Çanakkale'den 15 Temmuz ve Karabağ Şehitlerine kadar tüm şehitler için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış töreni İFA Spor Klubü Başkanı Aydın Aydeniz’in konuşmasıyla devam etti. Aydeniz konuşmasında; “Yarım asra yakın geçmişi olan İFA Sporumuz, bölgemizin en büyük kulübüdür. On bin taraftarıyla, amatör kümede en çok seyircisi olan kulüp unvanına tescilli olarak sahiptir. Kurulduğu günden bu yana her yıl, her kategoride yarışmacı olmuş, her kategoride onlarca şampiyonluk yaşamış, Türkiye finali oynamış, İstanbul şampiyonu olmuş, bölgesel ligde oynadığımız yıllarda 1 puanla 3 ligi kaçırmış ve 45 puanla ligi 4. olarak bitirdiğimiz halde statü gereği Süper amatör lige geri dönmüştür.

Kulübümüz maalesef hak ettiği yerde değil. O bakımdan hepimiz üstümüze düseni yaparak İFA Sporumuzu hak ettiği profesyonel lige çıkarmak için daha çok çalışıp gayret göstermeliyiz.” dedi.

Aydeniz’in konuşmasının ardından kürsüye Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz geldi. Özgündüz konuşmasında; “Spordan beklenen ruhen ve bedenen sağlık nesiller yetiştirmeyi ifa etmektir. Bizde İFA Spor adını buradan aldık. 80’li yıllarda çeşitli akımlar ne yazık ki, ahlak ve edep erkân noktasında gençlerimizi heba ediyorlardı. Bizde buna engel olmak ve gençlerimizin enerjisini deşarj etmek için İFA Spor kulübünü kurduk. İFA Spor kulübü Türkiye genelinde faaliyetlerine başladığı günden bu güne kadar, en namüsait şartlara rağmen yüz akıyla çeşitli dallarda birincilikler kazanmıştır. Rakiplerimiz bizim düşmanımız değil, sadece sportif rakibimizdir. Kimse bu camiayı karalayıcı ve küçük düşürücü şeyler yapmaya kalkışmasın. İFA Sporumuzu camiamıza yakışır bir şekilde desteklemenizi istiyorum. Yeni sezonun hayırlılara vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Özgündüz’ün ardından törende konuşma yapan, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi; “Şunu ifade etmem gerekiyor ki, ben de bir sporsever olarak uzun yıllardır İFA Sporumuzu yakından takip ediyorum. Başarılarıyla mutlu olmuş bir belediye başkanı olarak şunu söylemem gerekir ki, İFA Spor tam da ilçemizin ve bizlerin toplumun istediği bir şekilde spor faaliyetlerini yürütmektedir. Şunu da belirtmek istiyorum spor hiçbir zaman bir savaş değil, tam aksine spor bir yarışmadır. Dolayısıyla bu yarışma ruhu nu hayata geçiren, bunu aşılamaya çalışan ve öyle ifade eden, İFA Spor’a gönül vermiş, İFA Spor da başkanlık ve yöneticilik yapmış yöneticileri de bu konuda kutluyor ve tebrik ediyorum.” dedi.

Çebi’nin ardından tören AK Parti İstanbul Millet Vekili Şamil Ayrım’ın konuşmasıyla devam etti. Ayrım konuşmasında; “Bugün burada bir gurur manzarası var. Başta Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz hocamız olmak üzere, emeği geçen tüm herkese teşekkür ediyorum. Burada gençlerimizin ve seyircilerimizin spordan zevk alacağı bir ortam yaratmamız lazım. Ben inanıyorum ki, Küçükçekmece Belediye Başkanımız Kemal Çebi bey ile beraber bunların üstünden geleceğiz. Bizim üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Bugün bu kahraman ve şampiyonları çıkaran hocalarımıza da çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından şahinlerin bütün yaş kategorileri, yönetim ekibi ve yeni transferler taraftarlara tanıtıldı. Plaket takdiminin ardından program sonunda dost kulübümüz olan Küçükköy Spor ile karşılaşan İFA Spor maçı 1-0 önde bitirdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.