Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Tahtakale’de Kerbela Şehitleri Anıldı

Hz. Peygamberimizin torunu Hz. İmam Hüseyin (a.s) ve 71 yareni, Kerbela çölünde şehit edilişlerinin 40. gününde Zeyneb-i Kubra Camii'nde anıldı. 

18 Eylul 2022
Tahtakale’de Kerbela Şehitleri Anıldı

17 Eylül Cumartesi günü Tahtakale Zeyneb-i Kubra Camii'nde gerçekleşen programa Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, CABİR Başkanı Ayetullah Seyyid Seccat Karakuş, CAFERİDER Başkanı Hasan Babur, CABİR âlimleri, Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve İmam Hüseyin (a.s) âşıkları katıldı.


Kerbela Şehitlerini Anma Programı, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz’ün konuşmasıyla başladı. 
Özgündüz konuşmasında; “Bizim gönlümüz İmam Hüseyin (a.s)’e göğsünü siper eden yiğitlerden yanadır. Keşke bizde Aşura günü orada olsaydık, Âl-i Muhammed’i esir vermeseydik. Allah-u Teâla bizleri bu düşüncelerimizden caydırmasın. Hz. Zeyneb (s.a) olmasaydı, Kerbela Kerbela’da kalırdı. Hz. Zeyneb (s.a)’in bir misyonu ve İmam Hüseyin (a.s)’in mesajını ulaştırmak gibi bir görevi vardı. Hz. Zeyneb (s.a) O’nu yüz akıyla tamamlamıştır. Şam Ehl-i Beyt’e çok ağır gelmiştir. Hz. Zeyneb (s.a) Yezid’i mantıkla, hukukla, kanunla ve vicdanı amme ile dövmüştür. Hz. Zeyneb (s.a) babası Hz. Ali (a.s)’nin fethedemediği Şam’ı fethetmiştir. Yezid perişan oldu. Hz. Zeyneb (s.a) Yezid’in sarayını eza meclisi yapmıştır. Yeryüzünün ilk hüseyniyesi Yezidi’n sarayıdır. Hz. Zeyneb (s.a) o zulüm sarayını mazlumun hüseyniyesine dönüştürmüştür.”dedi. 

Program İran’ın ünlü Ehl-i Beyt meddahlarından Ali Rıza İsfendiyari’nin okuduğu mersiye ve sinezenlerle son buldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.