Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İkitelli’de Hz. Rugayye’yi (s.a) Anma Merasimi Düzenlendi

Hz. Ebu Talib Camii Gençliği (HEG) tarafından, İmam Hüseyin (a.s)'in Kerbela şahidi ve Şam harabelerinde can veren küçük kızı Hz. Rugayye’nin (s.a), şehadet yıldönümünde İkitelli Çınar Koleji Başakşehir Kampüsü’nde anma merasimi düzenlendi. 

05 Eylul 2022
İkitelli’de Hz. Rugayye’yi (s.a) Anma Merasimi Düzenlendi

4 Eylül Pazar günü gerçekleşen anma merasimine Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, CABİR Başkanı Ayetullah Seyyid Seccad Karakuş, ZHGM Başkanı İrfan Tuncay, CABİR âlimleri, siyasi parti temsilcileri, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve yüzlerce Ehl-i Beyt dostu katıldı.
 
Sunuculuğunu Nurhayat Yılmaz’ın yaptığı Anma merasimi Zeynebiye Camii İmamı Ehed Talan’ın Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle başladı.
 
Kur’an-ı Kerim Tilaveti’nin ardından Hz. Ebu Talip Camii İmamı Ş. Hüseyin Çaça günün anlam ve önemiyle alakalı kısa bir konuşma yaptı. Çaça konuşmasında; “Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz’ün önderliğinde Türkiye’de yaklaşık elli yıl önce başlatmış olduğu bu hareket ülkemizin dört bir yanına yayılmakla beraber, meyvesini de vermeye başlamıştır. Allah’a şükürler olsun ki, Türkiye’nin her tarafında ‘Aliyyen Veliyullah’ nidası yankılanmaktadır. Ben sizlere Kerbela’da hem yaşları itibariyle hem de onların başına gelen musibetler itibarı ile iki şahsiyet öne çıkmaktadır.
Birincisi Kerbela’nın masumiyetinin simgesi olan Hz. Ali Asgar’dır (a.s). O kurbanlık babasının kucağında şehit edilmiştir. İkincisi ise, Şam’da masumiyetin simgesi olan babasının aşkıyla yanıp tutuşan ve bu hasrete dayanamayarak can veren Hz. Rugayye’dir (s.a). Başta Kerbela olmak üzere, bu cennet vatan uğruna can veren tüm şehitlerimizi ve tüm İslam coğrafyasının şehitlerini selamlıyorum.” dedi.
 
Program Hz Ebu Talip Camii cemaatinden H. İdris Kabak Hz. Rugayye (s.a) için okuduğu duygusal şiirlerle devam etti.

Duygu dolu anların yaşandığı anma merasimi Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz’ün konuşmasıyla devam etti. Özgündüz; “Özellikle son dönemlerde birileri ne yazık ki ısrarla, İmam Hüseyin’e (a.s) hizmet etme konusunda dünyaya yanlış ve çirkin görüntüler sunmaktadır. Eğer gerçekten amacınız İmam Hüseyin’e (a.s) hizmet etmek ise, bizler bu konuda alternatif olarak Kızılay’ımıza “Kan Ver Hayat Kurtar” sloganıyla hareket ettik. Bunun neticesinde bu alanda rekorlar kırmaktayız. Yüzünüz ak olsun. Sizlerin başlattığı bu güzel hareket tüm dünyaya yayılarak örnek olmuştur. Hz. Rugayye (s.a), Yezid’in payitahtlığında güneş gibi parlamaktadır. Türk milleti Yezid adını sövüş olarak kabul etmektedir. Hz. Rugayye (s.a) Şam’ı fethetti. Onun fethettiği Şam’a halası Hz. Zeyneb (s.a) misafir gelmiştir. Zeynebiye’de O’nun adını almıştır. Allah ezadarlığınızı kabul etsin. Ehl-i Beyt’in defterinde makbul olarak kayda geçsin. Hz. Rugayye (s.a)’nin duası ve şefaati üzerinize olsun. Allah-u Telala bizleri onlardan ayırmasın.” dedi. 
 
Özgündüz’ün ardından Irak’ın Necef’ül Eşref taklit meracilerinden Hz. Ayetullah Şeyh Yakubi’nin temsilcisi Şeyh Muhammed Nasrullah bir konuşma yaptı. Nasrullah konuşmasında;“Erbain’in yaklaştığı günlerdeyiz. Hz. Hüseyin (a.s)’in sevgisi tüm dünyada bütün kalpleri cezbetmiştir. Hz. Hüseyin’in (a.s) hedefi dedesi Hz. Muhammed’in (s.a.a) getirdiği yüce İslam dini yaşatmaktı. Hz. Abbas (a.s) yalnızca İslam dinini savunmadı. Hz. Abbas (a.s) dinini ve İmamı Hz. Hüseyin’i (a.s) savundu çünkü bu hakkı ayakta tutmak anlamına geliyordu. Bu hakkı yaşatan da Hz. Hüseyin’di (a.s)” dedi.

Anma merasimi Hz. Ebu Talib Camii Gençliği'nin hazırladığı tiyatro gösterisiyle devam etti. Tiyatro gösterisinin sonlanmasıyla okunan mersiye ve sinezenler eşliğinde sineler dövülerek anma programı son buldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.