Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Zeynebiye'de 8 Muharrem!

CAFERİDER ve Zeynebiye Derneği'nin ortak düzlediği, Cem tv Genel Yayın Yönetmeni Mehdi Atam’ın sunuculuğunu yaptığı “İmam Hüseyin ve Kerbela” Paneli, 6 Ağustos Cumartesi 8 Muharrem akşamı saat 21.00’de başladı. 

06 Ağustos 2022
Zeynebiye'de 8 Muharrem!

Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi’nde buluşan Ehl-i Beyt dostları, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz ve Araştırmacı Yazar Ahmet Turgut’un konuşmalarını dinlediler.


Panelde konuşan Araştırmacı Yazar Ahmet Turgut konuşmasında; “Hz. Hüseyin (a.s) efendimiz buyurmuştur ki; “Kufe’ye gitmeme izin vermiyorsanız, bari bırakın Medine’ye döneyim.” Bu haber Kufe valisine ulaştı ve Kufe valisinde bir tereddüt oluştu. İbn-i Ziyad düşünürken nasıl bir karar verebileceğini, Şimr bu noktada geldi ve kendisine daha da sertleşmesini, gereken tüm desteklerin de kendisine tahsis edileceğini bildirdi. Ve daha sonra Şimr 9 Muharrem’de Kerbela’ya büyük bir orduyla gelip Hz. Hüseyin (a.s)’in karşısında durmuştu.


Kufe halkı anakent sayılabilecek, çok fazla farklı türden insanın bir arada bulunduğu bir yerleşimdi. İbn-i Ziyad’ın baskılarıyla otuz bin asker Hz. Hüseyin (a.s)’in kafilesinin önünü kapatmışlar. O ordudan beş yüz, altı yüz kişi ok ve mızraklarla Hz. Hüseyin (a.s)’e saldırdı. Geri kalan onlarca binlik kişi ne yaptı? İzlediler… Eğer Ehl-i Beyt’in kanını akıtırlarsa diğer dünyada görecekleri hesaptan, eğer geri çekilirlerse de çekecekleri dünyevi acıdan korkuyorlar. İki korku arasında kalmışlar. O gün binlerce insan seyrettidâhil olamadıkları için onları da on dört asırdır lanetle, kınayarak anıyoruz.” dedi.


Turgut’un ardından panel, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'ün yardımcısı ve Zeynebiye Cami İmamı Merhum Şeyh Hamit Turan’a hazırlanan özel bir sinevizyon izletesiyle devam etti. 


Sinevizyon izletisinin ardından konuşan, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz konuşmasında; “Emperyalist ve Siyonistler tarafından düzenlenen, Şialar arasındaki birliği bozmaya çalışan kimselere fırsat verilmemelidir. Daha bugünlerde İngiltere’de şanlı Azerbaycan bayrağını bulunduğu direkten indirmeye çalışan birileri gündem oldu. Bunu yapanlar Yezid ile aynı onursuzlukta yarışmaktadırlar. O bayrağı indirenlerinde eli kırılsın, indirten el de kırılsın… Diyanet’in yayınladığı Cuma hutbesinde hurafelerden arındırılmış ve Hz. Hüseyin (a.s)’e adanmış bir hutbe gördük. Bunun için teşekkürümüzü ettik ve teşekkürümüzün de arkasındayız. Ancak milletimizin olduğu gibi demek ki diyanetin de, içine çürük elmalar sızmış durumdadır. Tabi bunun için diyaneti suçlamayacağız ama o kendini bilen yobaza söyleyeceğimiz şey bilmediği işlere burnunu sokmaması gerektiğidir. Yezid’i savunma isteğiniz nereden geliyor sizin? Peygamberimize o kadar eziyet çektiren Ben-i Ümeyye değil mi? Muaviye ve Ebu Süfyan değil mi? Göçüp Medine’ye sığındıktan sonra Peygamber’i rahatsız eden kimdi? Üstüne ordu gönderenler hangi onursuzlardı? Sen bunları neden savunuyorsun? Soyu temiz olanlar Hz. Muhammed (s.a.a)’in karşısında kılıç çekmezler. Allah yolumuzu açık etsin. Hüseyni yoldan, istikametten ayırmasın” dedi.


Panelde, Ehl-i Beyt âşıkları Azerbaycan’ın ünlü Ehl-i Beyt meddahlarından Hacı Zahir Mirzevi’nin mersiyeleriyle gözyaşlarına boğuldu.


Panel, Cem TV, Kanal 12 ve Zeynebiye TV’den canlı olarak yayınlandı.

Öte yandan panel esnasında  Türk Kızılay'ın "Kan Ver, Hayat Kurtar" sloganıyla düzenlediği kampanya kapsamında çok sayıda katılımcı kan bağışında bulundu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.