Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Zeynebiye'de 7 Muharrem!

CAFERİDER ve Zeynebiye Derneği'nin ortak düzlediği, Cem tv Genel Yayın Yönetmeni Mehdi Atam’ın sunuculuğunu yaptığı “İmam Hüseyin ve Kerbela” Paneli, 5 Ağustos Cuma 7 Muharrem akşamı saat 21.00’de başladı. 

05 Ağustos 2022
Zeynebiye'de 7 Muharrem!

Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi’nde buluşan Ehl-i Beyt dostları, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Diyanet İşleri Emekli Din Görevlisi Necmettin Santalu ve Araştırmacı Yazar Ahmet Turgut’un konuşmalarını dinlediler.

Panel Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'ün çağrısıyla yıllar önce başlatılan "Kan akıtmak yerine, kan ver hayat kurtar" kampanyası ve Evrensel Aşura Matem Merasimi ile en çok kan bağışı yapan organizasyon niteliğini taşıması nedeniyle Türk Kızılay Yönetim Kurulu Dr. Kerem Kınık'ın, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz’e göndermiş olduğu teşekkür plaketi Küçükçekmece Kızılay Şube Başkanı Hüseyin İpek tarafından takdim edildi.

Plaket takdiminin ardından panelde konuşan Diyanet İşleri Emekli Din Görevlisi Necmettin Santalu konuşmasında; “Kerbela meselesi, İslam’ın en üzücü vakalarından biridir. Peygamber efendimiz bize iki ağır emanet bırakmıştır. Birisi Kur’an-ı Kerim ve diğeri de Ehl-i Beyt’i dir. Hz. Hüseyin (a.s)’i sadece biz savunmuyoruz. Allah da kitabında onu savunduğunu söylemektedir. Aziz kardeşlerim, bizler burada Muharrem dolayısıyla bulunmaktayız. 1400 seneden fazladır Muaviye mi yoksa Hz. Ali (a.s) mi haklıdır henüz bunu bile ayırt edememişiz. Muaviye’nin yaptığı çeşitli pislikler ve günahlar hem Şia hem Sünni kaynaklarında bulunmaktadır. Muaviye’nin de Yezid’in de İslam için zerre faydası olmamıştır.”dedi.

Santalu’nun ardından panelde konuşan, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz; “Bugün Hz. Ali Asgar (a.s)’i andığımız bir program yaptık. Bu programın cumaya denk gelmesi de ayrı bir güzellik oldu. Selam olsun Hz. Ali Asgar (a.s)’a ve lanet olsun onun katillerine. Diyanet’in bu sene bugünkü Cuma hutbesini Hz. Hüseyin (a.s)’in Aşura’sına tahsis ettiler. Yalnız Hz. Hüseyin (a.s) ’in katillerin kim olduklarını söylememelerine rağmen, İnşallah bundan sonraki yıllarda katillerinde kim olduklarına değinirler. Ben eminim ki Türkiye’de temiz olan hiç kimse Yezid’e lanet etmekten rahatsız olmaz. Yezid Medine’de Peygamber’in ashabını kesti, Medine’yi yağmaladı ve ordusuna Medine’nin her şeyini üç gün helal kıldı. Yezid Çok değerli mukaddes emanetleri yok etmiştir. Artık son eylemi sırasında Allah onun cezasını verdi ve Kâbe’nin mancınıklarla taşlanması sırasında öldü. ”dedi.

Panelde konuşan Araştırmacı Yazar Ahmet Turgut konuşmasında; “Bugün Hz. Zeyneb (s.a)’den bahsetmeye çalışacağım. Doğduğu gün dedelerin en güzelinin kucağına bırakıldı. Resulullah, ciğerparesini öpüp kokladıktan sonra kulağına ezanı okumuştu. Hz. Zeyneb (s.a) dünyaya geldiğinde ilk aldığı koku Hz. Zehra (s.a)’nın kokusu ve ilk duyduğu ses de Hatemul Enbiya’nın sesiydi. Hz. Zeyneb (s.a) çok güzel gönül ferahlığı da olurdu çok güzel gönül darlığı da. Mesela Yezid’e kendi sarayını dar ettirmeyi bilirdi. Hz. Zeyneb (s.a) O Al-i Aba’nın tamamından beslenmişti ve onlardan ışık almıştı.”dedi.

Panelde, Ehl-i Beyt âşıkları Azerbaycan’ın ünlü Ehl-i Beyt meddahlarından Hacı Zahir Mirzevi’nin mersiyeleriyle gözyaşlarına boğuldu.

Panel, Cem TV, Kanal 12 ve Zeynebiye TV’den canlı olarak yayınlandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.