Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Zeynebiye'de 6 Muharrem!

CAFERİDER ve Zeynebiye Derneği'nin ortak düzlediği, Cem tv Genel Yayın Yönetmeni Mehdi Atam’ın sunuculuğunu yaptığı “İmam Hüseyin ve Kerbela” Paneli, 4 Ağustos Perşembe 6 Muharrem akşamı saat 21.00’da başladı. 

04 Ağustos 2022
Zeynebiye'de 6 Muharrem!

Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi’nde buluşan Ehl-i Beyt dostları, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz ve Araştırmacı Yazar Ahmet Turgut’un konuşmalarını dinlediler.


Panelde konuşan Araştırmacı Yazar Ahmet Turgut konuşmasında; “Aşure’nin adı aslında, tatlı değil çorbadır. Bahsettiğimiz gibi Muharrem’in onunda yapılmaz. Aşure çorbası muharreme özel alternatif bir lezzet şöleni değildir. Bu çorbayı yemenin adabı İmam Zeynel Abidin (a.s)’i zikretmektir. İmam Zeynel Abidin (a.s) geriye kalan yegâne tek er kişiydi. Peygamberimizin soyundaki Huseyni davanın kesilmeyeceğinin delili O’nun kurtuluşuydu. Aşure bir kazanda kaynar, kazan ümmet kazanıdır. Altında bir ateş vardır, o ateş ise Al-i Muhammed’in acısıdır. Al-i Muhammed’in acısına on iki gün hiç için yandı mı? O kazan kaynarken altındaki ateşte çıtır çıtır bir şeyler pişmeye başladığında Hz. Ali Ekber (a.s) evladını yitirdiğini düşündün mü? Yandı mı için? Yan kazanın altındaki ateşte… 
Hep beraber ümmet olarak o kazanın içinde pişelim. İmam Zeynel Abidin (a.s) için Aşura’dan sonra yaşamak çok mu keyifliydi? Geride kaldı çünkü dedesinin ümmetinin hidayeti için uğraştı. Gitmek onun çok büyük bir cemaldi. Hepsi o tasın içine sığıyordu. Kurban bayramını kavurma şenliğine çeviren zihniyet, bir ay bekledi, Muharremin onunda şuursuzluğuna şuursuzluk eklemiştir.” dedi.


Panelde konuşan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz konuşmasında; “Zeynebiye’nin eza meclislerini UNESCO, dünya ve devlet başkanları beğenmiştir. En nitelikli yas merasimi olarak tasdiklenmişse, birilerinin de bu hoşuna gitmemiş olsun, bu Zeynebiye’nin eksikliği değildir. Samimiyetle yapılan yapıcı eleştirilere tabi ki açığı, fakat şamar oğlanı da değiliz!


Birilerinin kapısında yatanlar, benim konuşmalarımı kırpıp, keserek kendi isteklerine uygun hale getiriyorlar. Söylediğim şeyleri çarpıtıyorlar. Amaçları ne peki? Beni istedikleri gibi bir tarafa çekmek. Allah beni kendisinden başka kimseye kul etmesin…
Dünyaya Ehl-i Beyt’i en güzel şekilde anlatan topluma, kötü gözle bakılması da rahatsız ediyor beni. Yaptığınız işi layıkıyla yapın. Kim güzel bir örf, töre ve adet oluşturursa ölse bile bu adet devam ettiği sürece sevap kazanır. Ve kim kötü bir örf veya adet ortaya koyarsa bu adete uyulduğu sürece o da günah kazanır. İşte sizin koyduğunuz bu güzel adet sayesinde de Hüseynî ezadarlığı yapan toplumlar kendilerini geliştirmişlerdir. 


Aşura’da en dehşet içeren görüntüler hep Hint yarımadasından gelirdi. Bu toplumun ortaya koyduğu güzellikler sayesinde orada da bir takım değişiklikler olmuştur. “Ortaya dehşet içeren görüntüler koyarak insanları İmam Hüseyin (a.s)’den, Hüseynî sevenlerden nefret ettirmeyin.” dedi.


Panelde, Ehl-i Beyt âşıkları Azerbaycan’ın ünlü Ehl-i Beyt meddahlarından Hacı Zahir Mirzevi’nin mersiyeleriyle gözyaşlarına boğuldu.


Panel, Cem TV, Kanal 12 ve Zeynebiye TV’den canlı olarak yayınlandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.