Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Zeynebiye'de 5 Muharrem!

CAFERİDER ve Zeynebiye Derneği'nin ortak düzlediği, Cem tv Genel Yayın Yönetmeni Mehdi Atam’ın sunuculuğunu yaptığı “İmam Hüseyin ve Kerbela” Paneli, 3 Ağustos Çarşamba 5 Muharrem akşamı saat 21.00’da başladı. 

03 Ağustos 2022
Zeynebiye'de 5 Muharrem!

Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi’nde buluşan Ehl-i Beyt dostları, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Arel Üni. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammed Nur Doğan ve Araştırmacı Yazar Ahmet Turgut’un konuşmalarını dinlediler.

Panelde konuşan Araştırmacı Yazar Ahmet Turgut konuşmasında; “Hz. Hüseyin (a.s) döneminde de namaz kılıp, Allah’ın adını zikredip Peygamber torununa karşı kılıç bilediler. Hz. Hüseyin (a.s) onlara dedi ki, “Ey insanlar ben yetişkin bir insan olarak iftiraya uğrayabilirim, ama bu bebeğin günahı nedir? Bari bu canın su içme hakkına riayet edin.” Karşıdakiler Firavun’a ve Nemrut’a varis olmuşlar. O bebeği oracıkta okla öldürdüler. Kendilerine sunulan son şansı da geri çevirdiler. Yezid, o dönemin şerridir. Hz. Hüseyin (a.s)’in karşısındaki ise hayırdır. Yezid, Hz. Hüseyin (a.s)’i bu şerre, Firavunun piramidinin bir parçası olmaya zorluyordu. Hz. Hüseyin (a.s) ise bu teklifin kabulünün, Peygamber’in ve İslam’ının tamamen sonunun olacağını biliyordu. Sonuçta bu teklif reddedildi ve Kerbela vakası gerçekleşti. Ancak Hz. Hüseyin İslam’ın yok oluşunu engelledi ve onun soyu İslam’ın haklı varisleri oldular.”dedi.
 
Turgut’un ardından panelde konuşan, Arel Üni. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammed Nur Doğan; “İmanın en güzel eylemi Allah yolunda mücadele etmektir. Can ve mal ile sınanmaktır. Sabrı biz başımıza ne gelirse eyvallah deyip boyun bükmek sandık ama bu sabır değildir. Sabır Mücadelede ısrar, dik durma, Allah’ın ve kitabının düşmanlarıyla mücadele etmektir.  Allah-u Teâla bize Kur’an’da bölünmemeyi ve parçalanmamayı emrediyor. Eğer Allah’ın bize söylediği şekilde birleşmezsek kurduğumuz tüm birlikler dağılmaya ve yok olmaya mahkûmdur. Ve Allah bizlere yanlarında durmamız ve onları dinlememiz için örnekler gönderdiğini biliyoruz. Önemli olan onların yanında birleşmektir.”dedi.


Panelde konuşan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz konuşmasında; “Hz. Hüseyin (a.s), Al-i Aba’nın son üyesi ve incisidir. Peygamber efendimiz buyurmuştur ki: “Allah’ım; benim ailem ve hanedanım bu abanın altında topladıklarımdır.” Peygamber’in duası üzerine Ahzab suresi 33. ayet geliyor. Allah’ın, tertemizliğine şahit olduğu kimseler Peygamber’in abasının altındaki kişilerdir. Peygamberimiz camiye girdikten sonra tüm gözler onun üstündeyken artık her kapı kapanırdı. Yalnızca Hz. Fatıma (a.s) ve Hz. Ali (a.s)’nin evinin yolundaki kapı açık kalırdı. Hz. Peygamber (s.a.a)’e sordular “O evler hangi evlerdir ki yüceltmemiz gerekir.” Peygamberimiz de buyurdu ki: “Enbiyanın evidir.” Yine Peygamberimiz bir hadisinde şöyle buyurmuştur; “Hüseyin’e karşı savaşan bana karşı savaşmıştır. Hüseyin ile dost olan benimle dost olmuştur.” Yani Hüseyin’e vurduğunuzda açtığınız yaralar, kestiğiniz et, kırdığınız kemik Hz. Muhammed (s.a.a)’in canıdır. Hz. Hüseyin (a.s)’e saldırmak, Resulullah’a saldırmaktır.”dedi.

Panelde, Ehl-i Beyt âşıkları Azerbaycan’ın ünlü Ehl-i Beyt meddahlarından Hacı Zahir Mirzevi’nin mersiyeleriyle gözyaşlarına boğuldu.

Panel, Cem TV, Kanal 12 ve Zeynebiye TV’den canlı olarak yayınlandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.