Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Zeynebiye'de 4 Muharrem!

CAFERİDER ve Zeynebiye Derneği'nin ortak düzlediği, Cem tv Genel Yayın Yönetmeni Mehdi Atam’ın sunuculuğunu yaptığı “İmam Hüseyin ve Kerbela” Paneli, 2 Ağustos Salı 4 Muharrem akşamı saat 21.00’da başladı. 

02 Ağustos 2022
Zeynebiye'de 4 Muharrem!

Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi’nde buluşan Ehl-i Beyt dostları, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz ve Araştırmacı Yazar Ahmet Turgut’un konuşmalarını dinlediler.


Panelde konuşan Araştırmacı Yazar Ahmet Turgut konuşmasında; “Ehl-i Beyt Resulullah ile başlamıştır. Hz. Ali (a.s) Ehl-i Beyt’in ilk vahiy almayan şahsiyetidir. Sonrakiler de Hz. Ali (a.s) modeli ile ümmetle bir araya gelmiştir. O artık velayetin ve ümmetin iki Mevla’sından biri olmanın Hz. Ali (a.s) örneğiyle açığa çıkmış şekliydi. Ehl-i Beyt sürekli iç içe ve bir arada olan anlatımdır. 


Yezid karşısında tenzildeki Nebii’nin torunu, kitabın ve hikmetin temsilci İmam Hüseyin (a.s) var. Mızrağın ucunda artık konuşan Kur’an var. Herkes kendi mazisini gösterecek. Kitabın varisi, bu uğurda canını vermiştir. Kitabı kullanmak isteyen ve bu uğurda sayfaları mızrağa çeken artık konuşan Kur’anı mızrağa çekmiştir.”dedi.
Turgut’un ardından panel, İlahiyatçı ve Yazar Merhum Ömer Döngeloğlu'nun Hz. Hüseyin (a.s) ve Kerbela’yı anlatan konuşmasının sinevizyon gösterimi ile devam etti.


Panelde konuşan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz konuşmasında; “Rahmetli Ömer Döngel hocamızın ruhu şad olsun. Müslümanların başı sağ olsun. Eminim ki bu sohbetinin orada karşılılığını, Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.a)’in elinden alacaktır. Bu tür âlimlere Müslümanların ve milletimizin ihtiyacı var. Keşke bütün âlimler böyle olsa… Kerbela’da Al-i Muhammed’in yuvasına ateş vurdular. Kerbela bir musibet okyanusudur. Nereye baksanız içiniz pareleniyor. Hz. Fatıma (s.a)’nın yanında hepinizin yüzü ak olsun. Hz. Resul-i Ekrem (s.a.a)’in ve İmam Ali (a.s)’nin duası ve şefaati üzerinize olsun. Güzel şeyler yapıyorsunuz, dünyaya ve ülkenize İmam Hüseyin (a.s)’i çok da güzel tanıtıyorsunuz. 

Birileri bu toplum sayesinde sözüm ona Caferi olduğu söyleyebiliyor. Diyorlar ki, Çanakkale’de Türk Halk Müziği Korosu ses sanatçılarından Neşe Demir hanımefendi ağıt söylemişte, müminlere yakışmazmış. Biz mükellef, siz de bizim müfettişimiz misiniz? Ret ediyoruz sizi. Bizler sizden beriyiz…


Allah-u Teâla bu vilayeti ve Hüseyni sedayı bu toplumla yüceltmiştir. Sen layık olmamışsan ben ne yapayım. Bu kin ve nefret yüzünden, Allah sana nasip etmemişse bu toplum ne etsin. Kırk dört senedir bu ülke de Ehl-i Beyti hakikatini haykırmakta bu toplum öncülük etmiştir.” dedi.


Panelde, Ehl-i Beyt âşıkları Azerbaycan’ın ünlü Ehl-i Beyt meddahlarından Hacı Zahir Mirzevi’nin mersiyeleriyle gözyaşlarına boğuldu.


Panel, Cem TV, Kanal 12 ve Zeynebiye TV’den canlı olarak yayınlandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.