Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Zeynebiye'de 2 Muharrem!

CAFERİDER ve Zeynebiye Derneği'nin ortak düzlediği, Cem tv Genel Yayın Yönetmeni Mehdi Atam’ın sunuculuğunu yaptığı “İmam Hüseyin ve Kerbela” Paneli, 31 Temmuz Pazar 2 Muharrem akşamı saat 21.00’da başladı. 

31 Temmuz 2022
Zeynebiye'de 2 Muharrem!

Zeynebiye Camii Kültür Merkezi’nde buluşan Ehl-i Beyt dostları, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Emekli Din Görevlisi Necmettin Santalu ve Araştırmacı Yazar Ahmet Turgut’un konuşmalarını dinlediler.

Panelde konuşan Ahmet Turgut konuşmasında; “Kerbela ortak acımızdır.” Derken kendisini Müslüman gören herkes için bir ortaklık olduğu sosyolojik olarak direkt ortaya çıkıyor. İçsel yönden ise bu ortaklığı zirvede, Resulullah ile birlikte yaşamak istiyoruz.

Hz. Hüseyin (a.s)’in ve yanındakilerin şehit edilmesinin konusunu açtığımda bunu fitne yaymak olarak gören kişiye soruyorum! Ben Abdülhamit’in veya Adnan Menderes’in son dönemlerinden bahsederken sen bunu fitne yaymak olarak görüyor musun? Ben bir komutana, siyasetçiye ve siyasetçiye gösterdiğim taraftarlığımı, Âlemlere rahmet Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.a)’e gösteremeyeceksem ben neden sevdim, saydım ve hasret duydum diyeceğim? Bugün o soruyu soran genç illaki uyanacak. Bizim görevimiz o arkadaşın ve onun gibi olanların uyanmasına, gerçeği görmesine yardımcı olmaktır.”dedi.
 
Turgut’un ardından panelde konuşan Necmettin Santalu ; “Medine’ye tecavüz emrini veren ve üç gün boyunca tüm ordusuna Medine’ye her zulmü helal kılan da Yezid’tir. Peygamber şehrini yıkacaksın, halkına saldıracaksın, tecavüz edeceksin ve yine bir grup seni savunacak. Böyle bir şey olamaz!

Bizim maksadımız hakikati söylemektir. Kur’an-ı Kerim diyor ki; yalancılara itaat etmeyin. Yezid de bu durumda halife değildir. Biz dinimizi yarım yamalak bilirsek, diğer yarısını yalancılar doldurur. Dinin ticareti çok kolaydır. Din, Allah’ın dinidir ve bizim üzerimize düşen de onu öğrenmektir.”dedi.

Panelde konuşan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz konuşmasında; “Bugün Caferider ve ZHGM olarak Çanakkale Şehitliği’ni ziyaret ettik. Güzel ve anlamlı bir iş yaptık. Allah bu işte yardımı olan herkesten razı olsun. Bizler şehitlerimize borçluyuz. Onların bize hiçbir borcu yoktur.

Şah-ı Şehidan’ı şehitler yurdunda ziyaret etmek çok özeldi. Onlar Çanakkale’yi geçilmez kılarken komutanlarından birisi de Atatürk idi. Mütedeyyinlerin bir kısmı Atatürk’ü sevmiyor. Sev veya sevme, gönül meselesi zorla olmuyor. Ama o da oradaydı diye o savaşın küçümsenmesini doğru bulmuyoruz. Orada vatan savunması yapıp şehit olanların şehadetini küçümsemek büyük yanlıştır. Bugün gösterdik ki biz bu küçümseme içinde olanlarla aynı noktada değiliz. Şehitlerin şahının öyle bir yerde anılması çok güzel bir şeydir. Hüseyin’i sevenler, mezhebi olarak Caferi bilinen bu toplum, Balkanlar’dan Çin Seddi’ne kadar her türlü sıkıntıda ve dertte “Biz destek için yanınızdayız var gücümüzle mesajını verdik.” Allah hepinizden razı olsun.”dedi.

Konuşmaların ardından panel, Azerbaycan’ın ünlü Ehl-i Beyt meddahlarından Hacı Zahir Mirzevi’nin mersiyeleriyle gözyaşlarına boğuldu.

Panel, Cem TV, Kanal 12 ve Zeynebiye TV’den canlı olarak yayınlandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.