Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Özgündüz’den Ramazan Bayramı Açıklaması

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Ramazan hilali ve bayramıyla ilgili bir bildiri yayınladı. Bildiride; 

02 Mayıs 2022
Özgündüz’den Ramazan Bayramı Açıklaması

“Bismihi Teala

 Bütün Müslümanların bayramı mübarek olsun. 2 mayıs pazartesi maalesef her zamanki gibi İslam alemi bayramda birlik sağlayamamıştır. Mezhepler kendi içinde bile farklı görüşler sergilemektedirler. Şia müçtehitlerinin de durumu farklı değildir. Ufuk birliğini şart gören müçtehitlerimize mukallid olanlar için pazartesi  bayram değildir. Ufuk birliğini şart görmeyen müçtehitlerimize mukallid olanlar için pazartesi bayramdır. 

Tabii ki bu mesele daha fazla izaha muhtaçtır. Ancak o tafsilâta girmek konuyu anlaşılmaz ve içinden çıkılmaz hale getirecektir. 

Sözün kısası benim için pazartesi bayramdır. Sabahleyin Zeynebiye Külliyesi’nde bayram namazında buluşmak üzere bütün müminlere sağlık ve mutluluklar diliyorum.” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.