Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Zeynebiye'de Hatim Programı 

Kur'an-ı Kerim'in baharı olan mübarek Ramazan ayı boyunca Kur'an-ı Kerim hatmeden Zeynebiyelilerin, Zeynebiye Camii'ndeki hatim programına büyük ilgi vardı. 

30 Nisan 2022
Zeynebiye'de Hatim Programı 

30 Nisan Cumartesi günü Zeynebiye Camii’nde yüzlerce Ehl-i Beyt dostunun katıldığı program, CABİR Başkanı Seyyid Seccat Karakuş,  Zeynebiye Camii İmamı Ş. Ehed Talan ve Zehra Ana Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Zehra Kaçan'ın katılımıyla gerçekleştirildi.
 
Hatim programı, Ş. Ehed Talan'ın konuşmasıyla başladı. Talan konuşmasında, Ramazan ayı ve Kur'an-ı Kerim'in önemine değindi.

Talan’ın ve okunan surelerin ardından hatim programı, Zehra Ana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Zehra Kaçan’ın konuşmasıyla devam etti. Kaçan, Hayırseverlerimize ihtiyaç sahiplerine olan desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Ayrıca programda Ramazan Ayı boyunca aralıksız Kur’an-ı Kerim hatimlerine katılanlara ödüller taktim edildi.

Hatim programında CABİR Başkanı Seyyid Seccat Karakuş bir konuşma gerçekleştirdi. Karakuş konuşmasında; “Ramazan ayı ve Kur’an-ı Kerim’in en önemli özelliği kalplerimizi yumuşatmasıdır. Çünkü eğer kalplerimizde merhamet olursa, Allah’ta bizlere merhamet eder. Bunun kadrini bilmeliyiz. Allah-u Teâla gelecek Ramazan Ayında hatim yapmayı tekrar bizlere nasip eylesin inşallah.  Kur’an-ı Kerim olmasaydı bizler gerçekten insanlıktan uzaklaşmış olurduk.” dedi.

Ş. Ehed Talan'ın mersiyeleri ile hatim programına katılanların gözyaşları İmam Hüseyin (a.s) için aktı.

Programın sonunda toplu şekilde Hatim Duası okundu. Kuran-ı Kerim hatimlerini ölülerimize, şehitlerimizin ruhlarına hediye ettiler.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.