Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Zeynebiye'de 2. Muhtemel Kadir Gecesi İhya Edildi

Muhtemel Kadir Gecelerinde Zeynebiye Camii'ne akın eden Ehl-i Beyt dostları camiye sığmadı. Hz. Ali (as)'ın şehadeti dolayısıyla okunan mersiye ve sinezenlerle, sabah namazına dek süren manevi atmosfere bürünerek geceyi ihya ettiler. 

23 Nisan 2022
Zeynebiye'de 2. Muhtemel Kadir Gecesi İhya Edildi

22 Nisan Cuma günü 2. Muhtemel Kadir Gecesi’nde Zeynebiye Camii Ehl-i Beyt Aşıkları’nın yoğun katılımı nedeniyle Zeynebiye Cami doldu taştı.  

Kuran’ı Kerim tilavetleriyle başlayan İhya Gecesi Programda Ehlibeyt Dostları 2 rekatlık ihya gecesi namazını eda ettiler. Namazın ardından da yetmiş defa: “Esteğfirullahe ve etûbu İleyh” zikrini hep bir ağızdan söyleyen cemaat, Allah’tan bağışlanma dileyerek ve tövbe ettiler. 

Daha sonra Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz bir konuşma yaptı. Özgündüz konuşmasında; “Allah-u Teâlâ bütün müminlerle beraber ihyanızı kabul etsin. Yüce yaratan bin aydan daha hayırlı olan bu gecenin hayrını bütün müminlerden beraber sizlere de ihsan buyursun inşallah. Bu gecede kaderleriniz güncellenmektedir. Allah-u Teâlâ kaderlerimizi dünyevi ve uhrevi anlamda iyiye güzele mübeddel etsin. Eğer kaderimizde şer varsa, Allah-u Teâlâ uzak etsin. 

Bir araştırmanın sonucuna göre İslam’a uyma ve eylem noktasında Kur'an-ı Kerim’e uymayanlar daha doğrusu iman etmeyenler, Müslümanlardan ve Kur'an-ı Kerim’e iman edenlerden daha önde geliyor. Bu araştırmaya göre de İslam’a amel noktasında sıralamanın en başında Yeni Zelanda yer almaktadır. Bir tane İslam ülkesi önde değil. Bizim bu durumdan ötürü utancımızdan ölmemiz gerekirdi. Ümmet-i Muhammed kendi dindaşının elinden ve zulmünden kaçıp, bir asır öncesine kadar dünyaya kan kusturan haçlıya sığınmak için denizlerde can veriyor. Müslümanların öncelikle oturup haset ve pişmanlık duygusu hissederek utanması gerekiyor mu?

Afganistan’da mescitte Allah’a tapınan yerde bombalı saldırılar gerçekleştiriliyor. 
Şia ya da varsın, Sünni olsun ne fark eder. Bombalı saldırıyı kim yapıyor? Sözüm ona dindarlıkta mangalda kül bırakmayan El-Kaide. Sözde Müslüman bir örgüt. Afganistan halkı, El- Kaide’nin elinden kurtulmayı Amerikan uçaklarının tekerleklerinde arıyor. Müslümanlar olarak bu durum karşısında hiç utanç duymadık mı? Müslüman, Müslümanın elinden kaçıp dünyanın ikiyüzlü zalimine sığınıyor. Nijerya’da, Somali’de, Bahreyn’de, Suriye’de ve Yemen’de yaşananlarda hakeza öyle. 

Hata kimde?
Bu zulümleri benim dindaşlarım yapıyor. Bunun Şia’sı, Sünni’si mi var? Ne yazık ki, bir yerlerimizde terslik var. Ümmet olarak bu gidişatın sonu hiç iyi değil. Birbirimize tuzak olmuşuz. İslam ülkeleri genelde, tehdit algısı olarak birbirlerini görüyor. Dışarıdaki, siyası görüş, hakeza içlerimize sokulan fitne, tefrika, kabilecilik ve çeşitli sebeplerden ötürü aynı mezhepten olsa bile bu ümmet birbirini ne yazık ki, katletmekte. 

Müslüman ümmeti birbirini neden kırıyor? 
Peygamberimiz ve Kur'an-ı Kerim bizden acaba bunumu istedi? Bu gece Kur'an-ı Natık İmam Ali (a.s)‘yi şehit etmişsiz. Onu yetiştiren sevgili Peygamberimiz hariç, kâinat İmam Ali (a.s) gibi bir yiğit, cömert ve bir ahlak abidesi görmüş müdür? Allah’ın en sevdiği yeryüzünde İmam Hüseyin (a.s)’i ve İmam Hasan (a.s) Müslümanlar olarak biz öldürdük. Birçoğumuz bu cinayetlerin ortağıyız. 

Bir Ehl-i Sünnet âlimi konferansta demişti ki, “Bu ümmet rahmet Peygamberinin evladını kesmek suretiyle, Allah’ın bu ümmete verilen rahmet kanallarını tıkamıştır.” Top yekûn tövbe edip Peygamber evladının katillerini lanetlemek yerine savunma refleksi gösteriyoruz. Ümmet olarak lanet edeceğimize onların adını yaşatmayı yeğliyoruz. Şia diye geçinenler, İmam Ali (a.s)’ye siz onlardan az mı zulmün ediyorsunuz. Aklını tatile çıkarmış bir toplumun kaderi ne olabilir sizce? Mantığına sığmadığı halde benim dediğimi kabul ediyorsan, Allah-u Teâlâ başına rahmet değil, pislik yağdırır. Bu benim tabirim değil Kur'an-ı Kerim’in tabiridir. 

Allah-u Teâlâ ve Resulü kimi sana kılavuz tayin etmişse senin için kılavuz odur. Başkalarını kendinize kılavuz ederek aklınızı tatile çıkarırsanız, Kur'an-ı Kerim size rahmet değil sadece bela yağdırır.  Kuran’ın mantığı akıldır, mallık değil. 

Aklı olan bir ümmet İmam Ali (a.s) gibi bir lideri ve İmam Hüseyin (a.s) gibi bir güzeli öldürür müydü? 
Hz. Fatıma (s.a)’yı ümmetin tamamı kutsamıştır. Bunun aksini kim söylerse yalan söylemiş olur. Hz. Fatıma (s.a)’nın ciğerparesini İmam Hüseyin (a.s)’i öldürüyorsun. Hem de tanıyarak, bilerek ve kazara değil. Ve halen onlara mazeret uyduran bir ümmet var. Peki, ne oldu? Aslında biz kendimizi ve aydınlık geleceğimizi öldürdük. Onları kurtardık. Artık yüzümüz güler mi? Top yekûn, bir tövbe edecek bir ümmet var mı? Peygamberimiz, İmam Ali  (a.s) sizi cennete götürür dediği halde, İmam Ali (a.s) ile savaştınız. İmam Ali (a.s) daha iyilerin yanına gitti. Bizim ümmet olarak düştüğümüz durum bu ne yazık ki. Herkes kendine göre bir şeyler uydurup gidiyor. Kimse oralı değil.

Kudüs’te şuanda Müslümanların başlarına gaz bombaları ve plastik mermiler yağıyor. Ama Kudüs’te yaşayan Müslümanların amcazadeleri bu zulümleri yapan İsrail’e karşı elini ayağını öpmek için sıraya dizilmiştir. Allah’ım bize hakkı batıldan ayıracak, hayatımıza kılavuz olacak, kâmil akıl ve kâmil iman ihsan etsin. Bu gecenin şehidi hürmetine, Peygamberimizin sevgilisi, Allah-u Teâlâ’nın Peygamberin canı dediği İmam Ali (a.s)’nin hürmetine Kevser’in başında onun eliyle sirab olanlardan et. İmam Ali (a.s) gibi yaşamaya çalışın. Dünyayı, ahirete tercih etmeyin. Allah’ım bizi Şah-ı Velayet İmam Ali (a.s) gibi düşünmeye, yaşamaya, bakmaya ve ölmeye muvaffak etsin. İmam Ali (a.s)’nin duası üzerinde olsun. Allah-u Teâlâ Kadir gecesinde kaderlerimizi dünyevi ve uhrevi anlamda güzelleştirin inşallah.” dedi.

Özgündüz'ün konuşmasının sonunda verilen aranın ardından Cevşen-i Kebir Duası'na devam edildi.  

Cevşen-i Kebir Duası'nın ardından Ehl-i Beyt Meddahı Hacı Mehdi Bedehsan’ın okuduğu mersiye ve sinezenlerle gözyaşları sel oldu.

Sahur yemeğini Zeynebiye Camii çay bahçesinde yiyen katılımcılar, yemeğin ardından hep birlikte "Bike Ya Allah" duasıyla Yaradan'a yakardılar. Duanın peşinden başlayan sabah namazını eda eden Zeynebiyeliler muhtemel Kadir Gecesini ihya etmenin huzuruyla Zeynebiye'den ayrıldılar.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.