Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Esenyurt'ta İmam Hasan'a Sevgi Seli

Hz. İmam Hasan (a.s)'ın kutlu doğum günü münasebetiyle Esenyurt İmam Hasan Camii'nde düzenlenen programa, Ehl-i Beyt âşıkları büyük ilgi gösterdi. 

17 Nisan 2022
Esenyurt'ta İmam Hasan'a Sevgi Seli

16 Nisan Cumartesi günü Esenyurt İmam Hasan Camii bahçesinde gerçekleştirilen görkemli törene, CABİR Başkanı Seyyid Seccad Karakuş, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, CABİR âlimleri, siyasi parti temsilcileri, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve İstanbul’un dört bir yanından gelen İmam Hasan âşıkları akın etti.
 
Akşam ve yatsı namazlarının eda edilmesinin ardından, sunuculuğunu Ehed Aymaz’ın yaptığı program, İmam Hasan Camii İmamı Turgut Beyhan’ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. 

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından program, İmam Hasan Camii Dernek Başkanı İbrahim Buyruk'un hoş geldiniz konuşmasıyla devam etti.
 
Daha sonra Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, yaptığı konuşmasında,“ Sevgili Peygamberimizin yol arkadaşı, Hz. Ali (a.s)’nin büyük oğlu, Hz. Hasan (a.s)’ın doğum gününde sizlerle beraber olmaktan çok mutluyum. Hep beraber bu anı paylaşmak hepimiz için çok değerli. Tabi ki, Hz. Hasan (a.s)’ın ve Hz. Hüseyin(a.s)’in hayatından hepimizin öğrenmesi gereken çok şey var. Tarihe baktığımızda Hz. Hasan (a.s) ve Hz. Hüseyin (a.s), yapılan bütün baskılara, zorlamalara ve oyunlara rağmen hakikatin yolundan ayrılmamışlardır. Yaşamlarını, feda edercesine haklarını savunmuşlardır. Allah bizleri onların direnciyle güçlendirsin ve onların yolundan ayırmasın.” diye konuştu. 
Bozkurt’un ardından programda İmam Hasan (a.s)'ın doğum yıldönümü nedeniyle pasta kesildi.

Ehl-i Beyt Meddahlarından Uğur Tuncay ve Mesud Ğufrani methiyeleriyle programa renk kattı. 

Ardından kürsüye davet edilen CABİR Âlimlerinden Zeytinburnu İmam Cafer-i Sadık Camii İmamı, Ali Salmanlı Ramazan ayının ve Ehl-i Beyt’in önemine değindi. 
Salmanlı konuşmasında: “Kur’an-ı Kerim’e baktığımız zaman Allahu Teâlâ’nın bizlere Ehl-i Beyt’in sevgisinin farz olduğunu Şura Suresinin 42. suresinin 23. ayetinde belirtmiştir. Allah’ın tanıtımıyla İmam Hasan (a.s)’a baktığımız zaman arşın süsü ve cennet gençlerinin efendisi olduğunu, Allah Tebareke ve Teâlâ Resulünün dili ile bizlere buyurmuştur.

Peygamberimiz İmam Hasan (a.s) ve İmam Hüseyin (a.s)’i karşısına alarak Allah’ım ben bu ikisini seviyorum, sende bu ikisini sevenleri sev ve bu ikisini sevenlerin sevenlerini de sev diye buyurmuştur. Görüyoruz ki, Allah Resulü bize onları böyle tanıyor.” dedi.
 
Kürsüye davet edilen CABİR Başkanı Seyyid Seccat Karakuş, İmam Hasan (a.s)’ın hayatından örnekler vererek faziletlerinden bahsetti. 

Karakuş konuşmasında, “İmam Hasan (a.s)’ın en büyük lakaplarından bir taneside Cennet gençlerinin efendisidir. Bütün güzel sıfatlar Peygamberimiz ve Ehl-i Beyt’inde toplanmıştır. Peygamberimizin ilk göz ağrısı İmam Hasan (a.s)’ın en büyük rolü Müslümanlar arasında olan sulhudur. 

Müslümanlar çeşitli entrikalara gelerek İmam Hasan (a.s)’a verdikleri sözü tutmamışlardır. Tutmadıkları içinde İmam Hasan (a.s) Muaviye ile sulh etmek zorunda kalmıştır. Yoksa Müslümanlar birbirini katlederek İslam’ın aslı tehlikeye düşebilirdi. O sulh yapılmasaydı bugün belki İslam’dan bir eser kalmayacaktı.” dedi.

Program Fereç duası ile son buldu.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.