Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Erbain Kafilesi İmam Hüseyin (a.s) Türbesi’nde 

İmam Hüseyin (a.s) Türbesi’nin protokol salonunda gerçekleşen programın sunuculuğunu Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi proje müdürü Ali Demirtekin yaptı. 

30 Eylul 2021
Erbain Kafilesi İmam Hüseyin (a.s) Türbesi’nde 

Program Kudüs Tv, Zeynebiye ve Zehra Ana Derneğinin sosyal medya hesaplarından canlı olarak verildi.

Programda konuşan Seyyid Ali; “İmam Hüseyin (a.s) bize insan olmayı öğretti. Biz Kerbela’da nasıl insan olmamız gerektiğini öğrendik. Ehl-i Beyt dostları olarak ilk önce insanlığı öğrenmemiz lazım. Eğer imam Hüseyin (a.s)’i takip edip onun yolunda ilerlemek istiyorsak ırk, renk veya dil konusunda bir ayrımcılık yapmamız gerektiğini unutmalıyız. Bugün hepimiz imam Hüseyin (a.s)’in matem merasimi için toplandık. Kerbela’da ki 72 şehit arasında sadece Şia’lardan değil farklı mezheplerden, hatta farklı dinlerden insanlar vardı. Bu da bize gösteriyor ki İmam Hüseyin (a.s) sadece bir dine veya bir mezhebe ait değildir.” dedi.

Programda Alevi Dedesi Seyyid Zeynel Kınalıkaya bir konuşma yaptı. Kınalıyaka konuşmasında; ‘Necef - Kerbela arasındaki yol o kadar kutsal bir yoldur ki, bir tarafta İmam Ali (a.s) ve diğer bir tarafta şehitler şahı İmam Hüseyin (a.s) vardır. Rabbim bizlere onların yolunda nice nice yıllar hizmet etmeyi nasip etsin. Bu yolda hizmet etmek herkese nasip olmaz. İmam Hüseyin (a.s) bize gel dedi, bize de buralara gelmek nasip oldu. Biz de elimizden geldiği kadarıyla bu yolda İmam Hüseyin (a.s) zuvvarlarına Zeynebiye ve Zehra Ana Erbain Çadırında canı gönülden hizmet etmeye çalıştık.” dedi. 

Kudüs TV Genel Yayın Yönetmeni Nurettin Şirin’de bir konuşma yaptı. Konuşmasında Şirin; “ Ey İmam Hüseyin (a.s)! Sen kendini ve azizlerini öyle bir yola kurban verdin ki, o yola canlar kurban olsun. Canlar Kuran’a ve aziz İslam’a kurban olsun. Ey İmam Hüseyin (a.s)! Sen bize tüm çağlarda, zamanlarda ve mekânlarda, hakkı ve adaleti ayakta tutmak için İslam’ı, mazlumları ve mahrumları savunmak için, tüm zamanların zorbalarına karşı boyun eğmeden, teslim olmadan ve zillet altına girmeden mücadele verme kararlığını öğrettin. Kebela’da kaldırdığın o bayrak bütün yeryüzünde dalgalanıncaya kadar bizler bu kutlu yolu kanımızın son damlasına ve ömrümüzün son anına kadar sürdüreceğiz demek için İmam Hüseyin (a.s)’in huzurundayız.” dedi.

Şirin’in ardından konuşma yapan Zehra Ana Derneği Başkanı Meftune Atam; ‘Necef – Kerbela arasında 202. direkte Zeynebiye ve Zehra Ana Erbain Çadırında İmam Hüseyin (a.s) zuvvarlarına hizmet etme şerefine nail olduk. Geçen yıl Covid-19 pandemisi nedeniyle burada bulunamamanın burukluğu içindeydik. Bu sene Allah’a hamd olsun ki, buraya gelip Zeynebiye ve Zehra Ana Erbain Çadırında hizmetimizi verdik. İnşallah İmam Hüseyin (a.s)’in teveccühüne mazhar olmuşuzdur. Meşakkatli ve konforsuz bu yolda zorlu şartlara rağmen hiçbir şey İmam Hüseyin (a.s) zuvvarlarına zor gelmiyordu, çünkü herkes aşka yürüyordu. Ben burada bulunmamıza sebep olan Seyyid Ali Bey’e teşekkürlerimiz sunmak istiyorum.” dedi.

Atam’ın ardında Zeynebiye adına programda konuşan Orhan Ö.; “ 72 millet şu anda burada İmam Hüseyin (a.s)’e ağlamaktadır. Zalime karşı baş eğmeyen İmam Hüseyin (a.s)’in bu izzetli duruşu bütün dünyaya örnek teşkil etmiştir. Erbain dünyanın en büyük organizasyonudur. Ne yazık ki dünya medyası bu Erbain döneminde üç maymunu oynamaktadır. Bu insan selini ve kalabalığını bu yollarda yürüyen milyonlarca insanı görmezden gelmektedir. Bizler de bu yolda Hz. İbrahim (a.s)’in ateşine su taşıyan karınca misali kadar da olsa elimizden geldiği kadar sosyal mecralarımızda ve Kudüs TV aracılığıyla Erbain matemini yansıtmaya çalıştık. Burada şartların olumsuzluklarına rağmen bizlere destek veren, Kudüs TV Genel Yayın Yönetmeni Nurettin Şirin’e de teşekkürlerimi sunuyorum. Allah kendilerinden razı olsun.” dedi.

Program Eh-li Beyt meddahı Hadi Kazemi’nin okuduğu mersiye ve sinezenleriyle son buldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.