Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Zeynebiye’de El-Hekim İçin Taziye Meclisi (Foto) 

Geçtiğimiz günlerde kalp krizi sonucu vefat eden Ayetullah el-Uzma Seyyid Muhammed Said el-Hekim için 7 Eylül Salı günü akşam namazının ardından Zeynebiye Camii’nde terhim meclisi düzenlendi. 

07 Eylul 2021
Zeynebiye’de El-Hekim İçin Taziye Meclisi (Foto) 

Terhim meclisi CABİR Âlimlerinden Turgut BEYHAN'nın Kur’an-ı Kerim okumasıyla başladı. Mecliste hazır bulunan CABİR Âlimleri ve Ehl-i Beyt dostları dağıtılan Kuran cüzlerini okuyarak hatim ettiler.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Türkiye Caferileri Lideri Selahattin ÖZGÜNDÜZ kısa bir konuşma yaptı.

ÖZGÜNDÜZ konuşmasında; “Allah cümlemizi yüz akıyla ruz-i mahşer de, mahkeme-i kübrâ da, Resul-i Ekrem, Hz. Mehdi (a.f)’nin ve Kuran’ın şefaatini, Allah’tan berat alarak çıkmayı nasip etsin.

Büyük taklit mercilerinden birisi olan önemli bir şahsiyeti kaybettik. Ruhu şad olsun. Onunla birlikte, bu son günlerde kaybettiğimiz merhum ve merhumelerin hepsini Resulü Ekrem’e ve Ehl-i Beyt’ine Allah komşu eylesin. 
Necef’te müçtehit olmak kolay şey değildir. Onların talebesinin talebesi başka yerlerde müçtehid sayılmaktadır. Orada dört büyük müçtehitten birisi olmak başlı başlına bu zatın ne kadar büyük bir fakih olduğunu tanıtmaya yeterlidir. Ruhu şad olsun. Allah ceddi ile haşr etsin.” dedi.

Terhim meclisi okunan dualar ve Ayetullah Seyyid Muhammed Said El Hekim için verilen ihsanlarla son buldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.