Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Zeynebiye'de 16 Muharrem (Foto)

Muharrem ayının on altıncı günü, Zeynebiye Camii’nde buluşan Ehl-i Beyt dostları, CABİR Başkanı Seyyid Seccad Karakuş’un hutbesiyle feyzlendi. 

24 Ağustos 2021
Zeynebiye'de 16 Muharrem (Foto)

24.08.2021 Salı Günü CABİR Başkanı Seyyid Seccad Karakuş’un imamlığında kılınan akşam namazının ardından, Pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleşen matem merasimine Ehl-i Beyt âşıkları büyük ilgi gösterdi.

Merasime, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz de katıldı.

Matem merasiminde konuşan Karakuş; “İmam Hüseyin (a.s)’in şehadetinin yedinci gününde bir araya gelmiş bulunmaktayız. Müminler yine mahzun ve hüzünlüdür. Ehl-i Beyt’in musibeti bitmemiştir. Musibetler anası Hz. Zeyneb (s.a)’in başlayan musibeti, giderek daha da fazla artarak devam etmektedir. Allaha Teâlâ Kur'ân ı Kerim'in birçok ayetinde buyurmuştur ki; “Allah sabredenlere hesapsız mükâfat ve ödül verir.”
Sabır iki çeşittir. Bazen bizim elimizde olmayan bir musibet başımıza gelir ve yaşarız. Sabretsek de, sabretmesek de o musibet başımıza gelmiştir. Ama sabır edersek mükâfat alırız. Sabretmezsek Na şükürlüğe düşmüş oluruz ve bu mecburu sabırdır. Hz. Zeyneb (s.a), Hz. Hüseyin (a.s) ve yarenlerinin Ehl-i Beyt’i bu tür sabır a sahip idi. Bu sabır onlarda en yüksek derecesinde var idi. Onların sabrı kendi seçimleriyle olmuştur. Zor olan da budur.”dedi.

Karakuş’un ardından Zeynebiye Camii İmamı Ehed Talan mersiyeleriyle Ehl-i Beyt âşıkları gözyaşlarına boğuldu.

Öte yandan Matem Merasiminde Ehl-i Beyt âşıkları, İmam Hüseyin (a.s), İmam Rıza (a.s), İmam Musa Kâzım (a.s),İmam Muhammed Cevad (a.s),Hz. Abbas (a.s), Hz. Zeyneb (s.a) ve Hz. Rugayye (s.a)’nın kubbelerinde dalgalanan bayrakaları ziyaret ettiler.

Matem merasimi Zeynebiye TV’den canlı olarak yayınlandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.